Γράφτα και … κλάφτα
ΟΛΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ
Τελικά σε αυτήν την πόλη γίνονται όλα στο γόνατο.
Πρώτα γκρεμίζουμε, κλείνουμε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δρόμους, πλατείες και μετά σκεφτόμαστε πώς θα τα ξαναχτίσουμε όπως καλή ώρα ο Α Παιδικός Σταθμός.
Η διοίκηση του δήμου Ξάνθης, αφού έκλεισε τον παιδικό σταθμό σε σημείο «φιλέτο» της πόλης απέναντι από το Αμοιρίδειο κλειστό γυμναστήριο, μετά κατάλαβε ότι ολόκληρη η νότια περιοχή της Ξάνθης δεν είχε παιδικό σταθμό.
Βέβαια και εκεί δεν τους κάηκε καρφάκι γιατί η αμέσως επόμενη κίνηση της δημοτικής αρχής, αφού έκλεισε το Α΄ Παιδικό Σταθμό και άφησε το νότιο κομμάτι της πόλης χωρίς να εξυπηρετούνται τα παιδιά και οι γονείς τι έκανε λέτε;
Πήγε να αγοράσει στην Σάρδεων ιδιωτικό παιδικό σταθμό με τις ευλογίες ορισμένων μελλών της αντιπολίτευσης όπου η συγκεκριμένη πωλούμενη επιχείρηση, κοστολόγησε τα μεταχειρισμένα μαχαιροπίρουνα που έτρωγαν τα παιδάκια 10.000 ευρώ.
Δηλαδή για να καταλάβει ο αδαής Ξανθιώτης τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ξάνθη πρέπει να έχει μαντικές ικανότητες και φυσικά να γνωρίζει το παρασκήνιο. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία είναι οι εξής.
Κλείνουμε έναν παιδικό σταθμό στην νότια πόλη και αγοράζουμε από κάποιον κολλητό(;) τον παιδικό σταθμό στην βόρεια πόλη όπου εκεί εξυπηρετούνται οι γονείς, λίγο στενάχωρα πρέπει να το παραδεχτούμε αλλά εδώ και χρόνια εξυπηρετούνται.
Λέμε τώρα εμείς… Δηλαδή πόσο ξαφνικά χάθηκε η στατικότητα από τον Α΄ Παιδικό σταθμό και κρίθηκε μέσα σε μία νύχτα στην κυριολεξία ακατάλληλο για την ασφάλεια των νηπίων;
Εάν καταλάβαμε καλά, με βάση τα πολύ «βαριά» αντανακλαστικά της παρούσας διοίκησης, παραπονέθηκαν στον δήμο οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού λόγω έλλειψης στατικότητας και είπαν στους μηχανικούς του δήμου ελάτε γιατί κινδυνεύει να πέσει ο παιδικός σταθμός και λογικό είναι, οι άνθρωποι να τον κρίνουν ακατάλληλο για την ασφάλεια των παιδιών.
Άραγε πόσο καιρό ήταν το κτίριο ακατάλληλο για τη ασφάλεια των παιδιών του νηπιαγωγείου;
Τέλος καλό όλα καλά. Αφού δεν έπεσε στα κεφαλάκια των παιδιών το ταβάνι ή δεν έσπασαν οι κολώνες πάλι καλά.
Άραγε οι μηχανικοί του δήμου Ξάνθης οι οποίοι για να δώσουν μία άδεια μικρής κλίμακας σε κάποιον φουκαρά για να περιφράξει το οικόπεδο του στα όρια του δήμου ή στην περιφέρεια, κάνουν από δύο μήνες έως δύο χρόνια, πώς στην ευχή αντέδρασαν τόσο γρήγορα και μέσα σε ένα 24ωρο έδωσαν το οκ να κλείσει το νηπιαγωγείο και έκριναν κατάλληλο το προς πώληση ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην βόρεια πόλη;
Μυστήρια πράγματα.
Και άντε έκριναν σωστά οι μηχανικοί του δήμου, δεν είδαμε όμως καμία τεχνική πρόταση αποκατάστασης του Α Παιδικού Σταθμού;
Μήπως κάποιος αετονύχης θέλει να πουλήσει σε κάποιον κολλητό το οικόπεδο φιλέτο και ήταν εμπόδιο ο παιδικός σταθμός; Λέμε εμείς τώρα οι πονηροί.
Όχι για ΠΡΟΚΑΤ ακούσαμε, όχι αντιστήριξη του υφιστάμενου κτιρίου ακούσαμε, στο τέλος το κτίριο συνεχίζει να ρημάζει, οι γονείς και οι παππούδες του νότιου τομέα της πόλη τρέχουν να βρουν παιδικό σταθμό για να εξυπηρετηθούν και πάει λέγοντας.
Είναι κρίμα ο δήμος Ξάνθης, παγιδευμένος μέσα σε «υποχρεώσεις» και εκδουλεύσεις να απαξιώνει ένα θαυμάσιο προσωπικό στην Κοινωνική Μέριμνα που δίνει τα πάντα για τους Ξανθιώτες.
Δυστυχώς για τους ίδιους τους εργαζόμενους στην Κοινωνική Μέριμνα αλλά κυρίως για τους Ξανθιώτες, οι πολιτικές στον δήμου Ξάνθης εφαρμόζονται στο γόνατο εξυπηρετώντας προφανέστατα «αλλότρια» πράγματα.
Ελπίδα όλων ο Μ. Τσέπελης να αξιοποιήσει καλλίτερα και προς όφελος των Ξανθιωτών την ακίνητη δημοτική τους περιουσία.
Βέβαια να τονίσουμε μήπως δεν το κατάλαβε ο Μ. Τσέπελης, μιλάμε για αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα «μπιρ παρά» ούτος ώστε στο τέλος της τετραετίας, να μείνει και κανένα ντουβάρι για τους Ξανθιώτες, μιας και ακίνητα του δήμου Ξάνθης, είναι περιουσίες των Ξανθιωτών.