ΠΑΡΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Νομίζω ότι τα επικίνδυνα χαλίκια μετά τις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΞ στο δίκτυο και το σκάψιμο των δρόμων, πρέπει να φεύγουν, να σκουπίζονται γιατί είναι επικίνδυνα και εδώ είναι το περίεργο της υπόθεσης. Άντε οι Ξανθιώτες είναι αδιάφοροι και μόνο αν έρθει στο το κακό στο «κεφάλι»  τους και η κακιά η ώρα θα γκρινιάξουν στην δημοτική αρχή και θα της τα «ψάλλουν» και πιθανών στις εκλογές να την «μαυρίσουν». Το θέμα είναι όμως  ότι υπάρχουν 40 δημοτικοί σύμβουλοι και ένας ο δήμαρχος 41 και θεωρητικά είναι οι αξιότεροι συμπολίτες μας. Μα καλά κανένας από τους «πρώτους» των Ξανθιωτών δεν βλέπει τα στραβά να τα διορθώσει;

Άμα γίνει το κακό τότε λένε όλοι: Εγώ τα έλεγα αλλά ποιος με άκουγε.

Στον καφενέ τα λέω και γω.

Το ζήτημα είναι πλέον αν ο κ. Μ. Τσέπελης νέος δήμαρχος Ξάνθης, να το συνηθίσουμε σιγά σιγά, ενδιαφερθεί για τα απλά και τετριμμένα θέματα της καθημερινότητας.

 

Τελικά οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης κατάντησαν σαν το γιοφύρι της Άρτας. Από νωρίς το χτίζανε και όταν έρθει η ώρα βγαίνει φάντης μπαστούνι η απαρτία. Γιατί βρε παιδιά μποϋκοτάρετε τον δήμαρχο Ξάνθης; Ακόμη Δημοτικοί Σύμβουλοι είσαστε.

 

Μπάτε σκύλοι κι αλέστε και αλεστικά μη δίνεται.

Έτσι την κατάντησαν την Θράκη. Όποιος Τούρκος Αξιωματούχος γουστάρει, όποτε γουστάρει, έρχεται στην Κομοτηνή και Ξάνθη, κάνει την λεζάντα του θαρρείς και είναι στην Τουρκία και φεύγει πολλά υποσχόμενος στους … Τούρκους Θρακιώτες και όχι τους Έλληνες Πολίτες μουσουλμάνους το Θρήσκευμα και βέβαια η Αθήνα «πετάει» αετό. Στο κάτω της γραφής, τόχουμε γράψει και πει χιλιάδες φορές. Η Τουρκία είναι  μία εχθρική χώρα προς την Ελλάδα και κάνει τα πάντα για να βλάψει τα συμφέροντα της. Άρα τα στελέχη της, ορθά πράττουν και εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους και εν προκειμένου αυτά συνίστανται στην αλλοίωση των πιστεύω της μειονότητας με σκοπό την Κοσοβοποίηση της Θράκης. Αυτοί εκτελούν την αποστολή τους. Το θέμα μας είναι τα στελέχη του Ελληνικού Κράτους ποια αποστολή εκτελούν προκειμένου να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της Θράκης και για να θυμίσουμε σε όσους εξ Αθηνών και Θράκης το ξεχνούν. Η Θράκη είναι Ελλάδα και βάσει του συντάγματος οι υπεύθυνοι πολιτικοί της Χώρας, έχουν την ευθύνη να την προστατεύσουν. Επιτέλους ποιός θα προστατεύσει την Θράκη όταν οι Λύκοι – γκρίζοι, άσπροι μαύροι – όποιας απόχρωσης και αν θέλετε, βρίσκονται εντός των τειχών;

 

Το διάβασα στον Σεμπαετήν Καραχότζα ΚΑΙ ΈΠΑΘΑ ΤΗΝ ΠΛΆΚΑ ΜΟΥ. Δηλαδή  αν κάποιος δάσκαλος πει στα παιδιά ότι τα Πομακοχώρια είναι Ελλάδα και είναι φυσικό να κρατούν την Ελληνική σημαία, πρέπει να περνούν την βάσανο της ΕΔΕ; Θα μου πεις οι συνάδελφοι του που ήθελαν να περάσουν από την ΕΔΕ τον δάσκαλο, έκαναν αυτό που οι εντολές τους λένε και αυτό δεν είναι το θέμα. Εφ  όσον κάποιοι είναι «στρατευμένοι» θα εκτελέσουν τις εντολές είτε είναι δάσκαλοι είτε ινστρούχτορες και «διαφωτιστές». Το θέμα είναι πώς η Ελληνική Πολιτεία προστατεύει τους θεσμούς, την Ελληνικότητα της … Ελλάδος και τους λειτουργούς του. Παρεμπιπτόντως να πούμε ένα μπράβο στον διευθυντή του σχολείου που πήρε το βάρος της «Εθνικιστικής» όπως την χαρακτήρισαν,  εκδήλωση οι «στρατευμένοι» συνάδελφοι του. Μπράβο.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ

Μπορεί να μην συμφωνούμε με την εκλογή του Τσέπελη στον δημαρχιακό θώκο όμως θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει άξια στελέχη στην παράταξη του και ένα από αυτά είναι ο Γιάννης Μπούτος και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μου ότι δηλαδή να αναλάβει τον τομέα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων χρηματοδότησης έργων, τότε σίγουρα ο δήμος Ξάνθης, παρόλο που θα έχει δήμαρχο τον Μ. Τσέπελη, θα πάει μπροστά. Αρκεί ο δήμαρχος να μην του βάζει τρικλοποδιές ελέω πολιτικών συμφερόντων.

Να πούμε και ένα μπράβο στον Α. Κοντό που με την εμπειρία στα Αγροτικά και Συνεταιριστικά θέματα,  μπορεί και μιλάει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι βέβαιο ότι στον πολύπαθο αγροτικό τομέα η Ελλάδα και η Ξάνθη θα δούνε καλλίτερες μέρες με την συνεργασία του Α. Κοντού και του Δ. Βορίδη.