Για μία ακόμη φορά οι αλλοδαποί δίνουν το στίγμα στο δουλεμπόριο και την παραβατική συμπεριφορά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Διακινητές και μετακινήσεις αλλοδαπών με πλαστά και παραποιημένα έγγραφα πέφτουν στα χέρια της Αστυνομίας σχεδόν καθημερινά και απασχολούν την δικαιοσύνη η οποία θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί και με τα προβλήματα των Ελλήνων Πολιτών. Άραγε πόσοι αλλοδαποί ξεφεύγουν από την “τσιμπίδα” της αστυνομίας κάτι που  άλλωστε είναι λογικό.

Μία αστυνομία κουρασμένη, κακοπληρωμένη μικρή σε αριθμό έχει να αντιμετωπίσει την Τουρκία η οποία με την στήριξη και οργάνωση των Μυστικών της Υπηρεσιών  προωθεί για τους δικούς της σκοπούς κατά εκατοντάδες τους παράνομους μετανάστες στην Θράκη, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η αποσόβηση αυτού του Εθνικού Κινδύνου γίνεται δύσκολη.

Με τον ρυθμό εισόδου των αλλοδαπών στην Χώρα μας θα πρέπει το υπουργείο να χτίσει μία ανθρώπινη αλυσίδα με αστυνομικούς στα χερσαία σύνορα προκειμένου προστατευτεί επιτέλους η Χώρα.

Όπως δείχνουν τα πράγματα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών είναι φως φανάρι ότι αυτό δεν αρκεί και χρειάζονται ριζικές πολιτικές αποφάσεις.

Α.Π.

Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν την 31-7-2019, στο νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) διακινητές, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 27 ετών και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 46, 38 (άντρες) και 28 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Ροδόπης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, ηλικίας 46, 38, 28 και 27 ετών, καθόσον όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονταν σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς εννέα (9) μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις από τους δράστες, ηλικίας 46, 28 και 27 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό άγνωστο συνεργό τους και συνοδηγό τον 38χρονο, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τους εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη, ανέπτυξε αρχικά ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Τελικά, μετά από σχετικές έρευνες και αναζητήσεις,   οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 38χρονο συνοδηγό του οχήματος, ενώ ο οδηγός του αναζητείται.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Συνόρων – Αλεξανδρούπολης και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Διδυμοτείχου.

 

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα στη Γερμανία μέσω του Αερολιμένα Καβάλας με παραποιημένα έγγραφα

 Συνελήφθησαν χθες (3-8-2019) το μεσημέρι, στον Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστού εγγράφου.

Συγκεκριμένα, οι δράστες μετέβησαν στο παραπάνω αεροδρόμιο, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας, όπου κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς παραποιημένα διαβατήρια των γαλλικών και βουλγάρικων αρχών.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

Συνελήφθησαν 4 άτομα, τα οποία επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα στη Γερμανία μέσω του Αερολιμένα Καβάλας με πλαστά έγγραφα

 Συνελήφθησαν χθες (1-8-2019) το πρωί, στον Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 43, 30 (άντρες), 41 και 28 (γυναίκες) ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό την Γερμανία.

Συγκεκριμένα:

  • Οι δύο (2) δράστες, ηλικίας 43 και 41 ετών, μετέβησαν στο παραπάνω αεροδρόμιο, μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας, κάνοντας χρήση τεσσάρων (4) πλαστών δελτίων ταυτοτήτων των ιταλικών αρχών.
  • Οι άλλοι δύο δράστες, ηλικίας 30 και 28 ετών, μετέβησαν στο παραπάνω αεροδρόμιο, μαζί με το ανήλικο τέκνο τους και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας, κάνοντας χρήση τριών (3) πλαστών δελτίων ταυτοτήτων των ιταλικών αρχών.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

  Σύλληψη 42χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol

  Συνελήφθη βραδινές ώρες της 3/4-8-2019, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί η παραπάνω Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για απάτη, παραβίαση αλληλογραφίας – συνομιλιών, παραβίαση του απαραβίαστου της ιδιωτικής ζωής, εκβιασμό και παράνομη πρόσβαση στα δεδομένα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (3-8-2019), στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, δύο (2) διακινητές, ένας 42χρονος αλλοδαπός και ένας 48χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι πέντε (25) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον 48χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στα Βαφέικα Ξάνθης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 42χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό και λίγο πιο κάτω οι αστυνομικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 42χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμοδίους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ξάνθης.