Συνελήφθη 54χρονος διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (19-9-2019) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Κοπτερού Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 54χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Συνελήφθη διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη βραδινές ώρες την 20/21-9-2019, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη άγνωστο δράστη που αναζητείται, προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής (πλησίον οικισμού Ανθοχωρίου Ροδόπης), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 36χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, το όχημα κατευθύνθηκε προς την πόλη της Καβάλας, όπου στην ευρύτερη περιοχή της, ο οδηγός του το ακινητοποίησε και μαζί με το συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη και έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 36χρονος οδηγός, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

 Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 36χρονος αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του, καθώς επίσης στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

ατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τον Αερολιμένα Καβάλας στο Ηνωμένο Βασίλειο με παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα

 Συνελήφθησαν χθες (20-9-2019) το πρωί, στον Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, μία 43χρονη και ένας 15χρονος, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες μετέβησαν στον Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο, από τη χώρα με προορισμό το  Μάντσεστερ – Ηνωμένου Βασίλειου. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς δύο παραποιημένα διαβατήρια των αρχών της Κίνας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένας Καβάλας.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (21-9-2019) το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διακινητές, ένας 42χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ένας 53χρονος και μία 29χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,  μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Μικρού Δερείου – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.