Αναζητείται συναίνεση; Ο Μ. Τσέπελης, πρέπει να γίνει αποδεκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο και την παράταξη του.

 

Δυστυχώς για τους δημότες της Ξάνθης,  το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο, δεν μπορεί να δώσει κάτι θετικό στην πόλη.

Δεν μπορεί γιατί δεν θέλει.

Η διοικούσα παράταξη, στην προσπάθεια της να αποδείξει ότι δεν χρειάζεται την αυτοδυναμία – προ Κλεισθένη εποχή – ταμπουρώθηκε πίσω από τις αλλαγές του υπουργού Θεοδωρικάκου και γαβγίζει σαν το δεμένο ζωντανό προς τους πάντες. Είτε είναι αντιπολίτευση είτε είναι δημότες, είτε δημοσιογράφοι.

Οι της διοικούσας παράταξης,  γνωρίζοντας ότι έχουν χαμένη την εκτίμηση των δημοτών, βγάζουν προς τα έξω και κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ότι έχουν κρυμμένο μέσα στην ψυχή τους, σε μία προσπάθεια να επιβληθούν στο Σώμα φωνάζοντας και  υπενθυμίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι αυτοί είναι η εξουσία.

Η Διοικούσα Παράταξη δια του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου και ορισμένων μελών που ασκούν διοίκηση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου  βγάζουν τον χειρότερο τους εαυτό. Μιλούν απαξιωτικά για την αντιπολίτευση ακόμη και για μέσα ενημέρωσης, ανάγοντας τα πάντα σε πολιτική, έτσι όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται.

Βέβαια, κανένας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί, με αφορμή την συμπεριφορά της διοικούσας παράταξης να μιλήσει για πολιτικό πολιτισμό. Αυτός, εξαφανίσθηκε μετά τις τελευταίες εκλογές από την Ξάνθη.

Ευτυχώς που αυτοί οι «πολιτικοί» είναι ελάχιστοι μέσα στην διοίκηση και η κακή συμπεριφορά τους έχει αναγνωρισθεί από όλους και αφήνονται  στην μακαριότητα και τον ναρκισσισμό τους.

Στον αντίποδα, επειδή ο Μανώλης Τσέπελης είναι έξυπνος άνθρωπος και βλέπει την ζημιά που γίνεται στην παράταξη του από τους «δελφίνους» του, προσπαθεί με λίγα ψήγματα συναίνεσης να φέρει την όποια ισορροπία.  Η περίπτωση του Π. Ταρενίδη που πρότεινε ο ίδιος ο Μ. Τσέπελης να συμμετάσχει στην πολιτική προστασία ή την περίπτωση του γιατρού Παπαδόπουλου που του ζητήθηκε να μείνει στο δίκτυο υγειών πόλεων, παρόλο που είχε υποβάλει την παραίτηση του είναι ένα δείγμα της προσπάθειας του αλλά δεν πήρε την «ευλογία» της αντιπολίτευσης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση ήταν υπέρ της πρότασης του δημάρχου αλλά επειδή ο ίδιος το πρότεινε το Σώμα «κλώτσησε».

Σαφώς και η αντιπολίτευση αντέδρασε πολύ έντονα σε αυτήν του την πρωτοβουλία, γιατί απλούστατα δεν έχει εμπιστοσύνη στον νέο δήμαρχο. Δεν έχει εμπιστοσύνη, τουλάχιστον αυτό ακούστηκε από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί ο Μ. Τσέπελης, πάντοτε σύμφωνα με τις καταγγελίες που ακούστηκαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, στην προσπάθεια του να αποκτήσει την πολυπόθητη «αυτοδυναμία», μετέρχεται ύποπτων συμπεριφορών, όπως π.χ. να φέρει στην παράταξη του μεμονωμένους συμβούλους από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με δέλεαρ οφίτσια και άλλα, κάτι που έχει χαρακτηριστεί πολιτικά ανέντιμο και αυτός είναι ο λόγος που οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν έχουν εμπιστοσύνη και αντιδρούν σε κάθε του προσπάθεια για «συναίνεση». Θεωρούν ότι αυτό  είναι πυροτέχνημα και ότι  ούτε ο ίδιος πιστεύει στην συναίνεση.

Άρα, ο Μ. Τσέπελης για να μπορέσει να σταθεί στο δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να πείσει την αντιπολίτευση ότι λειτουργεί πολιτικά έντιμα αλλά και την παράταξη του ότι αυτός είναι ο αρχηγός και οι «δελφίνοι» δεν ψαλιδίζουν το μέλλων της παράταξης.

Ο ίδιος ο Μ. Τσέπελης, ζει το όνειρό του. Προσπαθεί για την υστεροφημία του να δέσει το όνομά του με κάτι θετικό για την πόλη αλλά, «ψαλιδίζεται» από κακές συμπεριφορές του ιδίου και των μελών της παράταξης του – αν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει παράταξη το συνονθύλευμα συμφερόντων που έχουν συγκεντρωθεί κάτω από την σκέπη του.

Αν πραγματικά ο Μ. Τσέπελης θέλει να κάνει κάτι καλό στην υστεροφημία του, πρέπει να οδηγήσει με κάποιον τρόπο σε επαναληπτικές εκλογές γιατί η πόλη δεν μπορεί να ζήσει για ακόμη τέσσερα χρόνια την μιζέρια.