Η δημοκρατία με … άλλον μανδύα;

 

Πάντοτε ήμασταν υπέρ της αποζημίωσης των αιρετών, όταν προσφέρουν στον τόπο και φυσικά δεν θα ήμασταν αντίθετοι με το ταξίδι των μελλών του δήμου Ξάνθης στις Βρυξέλες.

Είμαστε όμως αντίθετοι με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία που δυστυχώς επηρεάζει την καθημερινότητα των δημοτών και φυσικά τον τρόπο που σκέφτονται οι πολιτικοί.

Ποιο συγκεκριμένα, η αναφορά γίνεται στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπούτο και στην ομάδα των συμβούλων και δημοτικών υπαλλήλων που συμμετείχαν στο ταξίδι στις Βρυξέλες για να φέρουν κάποιο εργαλείο χρηματοδότησης και μέχρι εδώ όλα καλά. Αν θα δούμε αποτελέσματα της δουλειάς τους  μικρή σημασία έχει αφού η παροιμία με τον ψαρά είναι γνωστή. Άρα αν η επιτροπή «έπιασε» ψάρια, θα φανεί στο μέλλων και αυτό το κομμάτι δεν έχει να κάνει με την δημοκρατία.

Έχει όμως να κάνει με την δημοκρατία η οποία ενισχύει την αυθαιρεσία.

Το ερώτημα λοιπόν είναι. Ήξεραν τα μέλη της επιτροπής που ταξίδεψαν στις Βρυξέλες ότι χρειάζεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Αν μεν δεν το ήξεραν, ορθώς έπραξαν και πήγαν και σίγουρα εφ όσον πήγαν για το καλό της πόλης, η πόλη θα κάνει την «αβαρία» και οι δημότες θα επωμισθούν το κόστος αυτού του ταξιδίου εφ όσον ήταν για το … καλό της.

Αν όμως ήξεραν ότι απαιτείτε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν την είχαν,  αλλά ήταν βέβαιοι ότι λόγω της πλειοψηφίας στην οικονομική επιτροπή με βάση τον νόμο του Θεοδωρικάκου θα πετύχαιναν οι δημότες να καλύψουν το ταξιδάκι, τότε θα επρόκειτο για ταξιδάκι εις υγεία των κορόιδων.

Εν κατακλείδι, η Οικονομική Επιτροπή την Δευτέρα ενέκρινε το κόστος της μετάβασης της ομάδας εργασίας με επικεφαλής τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Μπούτου κόντρα στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αν μεν το περίμενε αυτό η επιτροπή και πόνταρε εκεί, σημαίνει ότι η παράταξη του Μ. Τσέπελη χειρίστηκε τον νόμο όπως βόλεψε στην επιτροπή και εκεί μπαίνει θέμα ηθικότητας απέναντι στην δημοκρατία.