Υλικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 600 γραμμάρια κολοκύθα
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια καρύδια
- 5 αβγά
- 1 βανίλια
- 200 ml λάδι
- 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- βούτυρο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάτε την κολοκύθα στο μπλέντερ. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτυπάτε σε ένα πιάτο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Κατόπιν, βάζετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών, 1 βανίλια, 400 γραμμάρια ζάχαρη, 200 ml λάδι και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.
- Χτυπάτε καλά τα υλικά. Προσθέτετε στο μείγμα την τριμμένη κολοκύθα.
- Βάζετε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ, 200 γραμμάρια καρύδια (αφού τα αλέσετε) και ½ κουταλάκι αλάτι.
- Ανακατεύετε καλά και κατόπιν τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα και τα χτυπάτε στο μίξερ.
- Στο τέλος, προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με μια κουτάλα. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί κι αδειάζετε μέσα το μείγμα.
- Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούνρο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
- Για να βεβαιωθείτε πως είναι έτοιμο, το τρυπάτε με ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, σημαίνει πως έχει ψηθεί.