Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 600 γραμμάρια κολοκύθα
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια καρύδια
  • 5 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 200 ml λάδι
  • 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε την κολοκύθα στο μπλέντερ. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτυπάτε σε ένα πιάτο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Κατόπιν, βάζετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών, 1 βανίλια, 400 γραμμάρια ζάχαρη, 200 ml λάδι και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.
  3. Χτυπάτε καλά τα υλικά. Προσθέτετε στο μείγμα την τριμμένη κολοκύθα.
  4. Βάζετε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ, 200 γραμμάρια καρύδια (αφού τα αλέσετε) και ½ κουταλάκι αλάτι.
  5. Ανακατεύετε καλά και κατόπιν τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα και τα χτυπάτε στο μίξερ.
  6. Στο τέλος, προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με μια κουτάλα. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί κι αδειάζετε μέσα το μείγμα.
  7. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούνρο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
  8. Για να βεβαιωθείτε πως είναι έτοιμο, το τρυπάτε με ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, σημαίνει πως έχει ψηθεί.