Οι τράπεζες συνεχίζουν να ληστεύουν τον κόσμο

Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν οι συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τις τράπεζες είχε να δώσει κάτι καλό στους πολίτες σίγουρα όμως οι τράπεζες συνεχίζουν να κάνουν τα δικά τους λειτουργώντας για μία ακόμη φορά ως κράτος εν κράτη.

 

-Οι χρεώσεις για την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας εξακολουθούν να παραμένουν και κινούνται σε διπλάσιο ύψος από ό,τι στο παρελθόν.

-Η ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ, για λογαριασμούς σε άλλη τράπεζα, εξακολουθούν και έχουν χρέωση από 0.18 έως 0.20 ευρώ.

-Κάθε αλλαγή ή αντικατάσταση κάρτας χρεώνεται από 5 έως 6 ευρώ.

-Εξακολουθούν να ισχύουν οι χρεώσεις στις πληρωμές τρίτων μέσω e-banking, ακόμη και για δημόσιους οργανισμούς, όπως ο ΕΦΚΑ, που κοστίζουν έως και 0,50 ευρώ ανά συναλλαγή, ενώ υπάρχει χρέωση από 1 έως 2 ευρώ για την εξόφληση φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Την ίδια στιγμή υλοποιείται και νέα επιβάρυνση για τους καταναλωτές, όπως είναι η ετήσια χρέωση για την τήρηση λογαριασμού.

Η «πρόβα» με τις πρωτοχρονιάτικες χρεώσεις που εφαρμόστηκαν «εκ παραδρομής» και αποσύρθηκαν, δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή διαχείριση τύπου «κατόπιν ενεργειών μου» από τον αρμόδιο υπουργό.

Όλα αυτά πλέον δείχνουν ότι η κυβέρνηση μάλλον δεν μπορεί να επιβληθεί στις τράπεζες οι οποίες αντι να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις και να στηριχθεί η οικονομία και από εκεί να αντλήσουν τα κέρδοι τους προσπαθούν από το «νταβατζιλίκι» που επιβάλλουν να κονομήσουν.