Πρόβλημα στελέχωσης προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Εχίνου Ν. Ξάνθης

 

Με ερώτηση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μπουρχάν  ζητά από την κυβέρνηση την στελέχωση του Κ.Υ Εχίνου με οδηγούς και την υλοποίηση του διαγωνισμού πρόσληψης των ιατρών που υπολείπονται για να λειτουργεί η πρωτοβάθμια δομή υγείας.

Στην ερώτηση του προς τον κ. Κικίλια τονίζει την σημαντικότητα του Κ.Υ λέγοντας ότι εξυπηρετεί 62 οικισμούς και 16.000 κατοίκους

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πληροφοριακά έχουν σημειωθεί περιστατικά όπου ασθενείς οδηγήθηκαν στο θάνατο, λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης ασθενοφόρου.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας  Εχίνου εξυπηρετεί τον Δήμο Μύκης που απαρτίζεται από 62 οικισμούς και 16.000 κατοίκους. Μάλιστα, καθώς πολλά χωριά είναι απομακρυσμένα λόγω του γεωγραφικού μορφολογικού τοπίου χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να φτάσουν οι κάτοικοι στην Ξάνθη, με δικά τους μεταφορικά μέσα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  • Προτίθεστε να προχωρήσετε στις προσλήψεις για θέσεις οδηγών για την κάλυψη των βαρδιών του Κέντρου Υγείας, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω της καθυστέρησης μεταφοράς τους στο Νοσοκομείο της Ξάνθης;
  • Γιατί κωλυσιεργεί η Κυβέρνηση την πρόσληψη για το μόνιμο προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Εχίνου;