Μόλις προχθές και σε ανύποπτο χρόνο μέσα από την xanthitimes.gr με αφορμή τα διαβατήρια με το σκέτο “Μακεδονία” που προμηθεύτηκαν οι Σκοπιανοί, είπαμε στον Πρωθυπουργό καλά είναι να προσέχει τα της Τουρκίας αλλά, παράλληλα να έχει την προσοχή του στραμμένη κατά Σκόπια μεριά γιατί αυτοί συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους και όσο πιο ενδοτικοί ήταν και είναι ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης άλλο τόσο θα αποθρασύνονται.

Διαβάστε τι έκανε η υπουργός των Σκοπίων.

Σε προκλητική ενέργεια προέβη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Ρασέλα Μιζράχι, επαναφέροντας στο υπουργείο αυτό πινακίδα με το προηγούμενο όνομα της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»). Η Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε χθες στο υπουργείο Εργασίας, εμφανίστηκε μπροστά από την πινακίδα που η ίδια τοποθέτησε στο υπουργείο της.

Σημειώνεται ότι από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών (τον Φεβρουάριο του 2019), σε όλα τα υπουργεία τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ωστόσο, η Μιζράχι αγνόησε την υποχρέωση αυτή της χώρας της, όπως προκύπτει από τη Συμφωνία των Πρεσπών και επανέφερε στο υπουργείο του οποίου ηγείται, παλαιότερη πινακίδα.

Το ερώτημα πλέον είναι γιατί το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας ανοίγει πληγές στους Έλληνες και τους Μακεδόνες τόσο αβασάνιστα;