Μαθητευόμενοι μάγοι Μέτιος και Τσέπελης βάζουν τους πολίτες της ΑΜΘ να πληρώνουν για τα σκουπίδια που μένουν σκουπίδια

 

Λέει η περιφέρεια με ανακοίνωση της ότι πραγματοποίησε σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων στην ΑΜΘ στο επίκεντρο σύσκεψης στην Περιφέρεια με τον Γεν. Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συζητείται σε ατές τις συσκέψεις όμως επιβεβαιώνουν αυτό που σκέπτεται  ο μέσος πολίτης. Δηλαδή όταν δεν παράγεται έργο, οι πολιτικάντηδες  επικεφαλής, κάνουν συσκέψεις.

Με δεδομένο ότι η περιφέρεια έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο ΧΑΔΑ, οι υπηρεσίες καθαριότητας μουδιασμένες προσπαθούν να ξεβρομίσουν τον τόπο, οι δημότες πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά στα δημοτικά τέλη και οι δήμοι από αυτά τα χρήματα πληρώνουν την ΔΙΑΑΜΑΘ ως κοινό «προστάτη» – νταβατζή – για να μένουν τα σκουπίδια στους δρόμους στο ύπαιθρο και στις χωματερές. Όσο δε για την περίφημη ανακύκλωση όνειρο ήταν όνειρο είναι και με τους συγκεκριμένους διαχειριστές Μέτιο και Τσέπελη , δεν γνωρίζουμε την πολιτική οντότητα του δημάρχου Ορεστιάδα, όμως ,με τους δύο προαναφερόμενους όλα θα παραμείνουν στις … συσκέψεις που συγκαλούν οι ερασιτέχνες μάγοι.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτοιπροβολής του Χ. Μέτιου, σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης – Δεν καταλαβαίνουμε για ποια υλοποίηση ομιλκεί όταν όλα πάνε με τον αραμπά και τα χρήματα των πολιτών της Περιφέρειας πέφτουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο – του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΠΕΣΔΑ ΑΜΘ) πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλη Γραφάκου, του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ (ΠΕΔ ΑΜΘ), Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, του Προέδρου της εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ), Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και υπηρεσιακών στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της ΔΙΑΑΜΑΘ και της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ ΑΜΘ και εξετάστηκαν διαδικαστικά ζητήματα που σχετίζονται με την απρόσκοπτη υλοποίηση του σχεδιασμού.