Γράφει ο Α. Παυλικιάνος

Ξεστολίζει ο δήμος Ξάνθης την 28ης Οκτωβρίου. Πήρε χαμπάρι επιτέλους ότι οι γιορτές και τα πανηγύρια έλαβαν τέλος;

 

Να ξεκινήσουμε από το ξεστόλισμα της 28ης Οκτωβρίου που αποφάσισε να κάνει ο δήμος. Δική μας πρόταση να μην το κάνει. Άλλωστε το Πάσχα είναι κοντά και μετά το Πάσχα είναι κοντά και τα Χριστούγεννα. Εκτός πια αν θέλεις σοβαρά να ασχοληθείς με τα προβλήματα των Ξανθιωτών σαν δήμαρχος που είσαι και λες να ξεκινήσεις από το καθάρισμα της 28ης.

 

***

Λέτε να θυμώσει ο ψευτομουφτής;

Ξέρω και γω, τι να πω; Το επίσημο κράτος στέλνει τις εγκυκλίους για τον κοροναιό στον Μπιλάλ Καραχαλήλ και αυτός ως κρατικός λειτουργός, μεταφέροντας τις εντολές, με την σειρά του συμβουλεύει τους πιστούς να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις πολλών ατόμων στα τζαμιά, στην λογική να μπει φρένο στην εξάπλωση του κοροναιού, ανεβάζοντας έτσι τις μετοχές του στην μειονότητα. Οι πιατοί της μειονότητας πλέον αντιλαμβάνονται, ότι φυσικός θρησκευτικός ηγέτης είναι ο νόμιμος μουφτής.

Από την άλλη πάλι, ο ψευτομουφτής που ανεβοκατεβάζει δημάρχους στην Ξάνθη, μήπως παρεξηγηθεί και κηρύξει και αυτός κανέναν ασύμμετρο πόλεμο στην Ξάνθη;

Μήπως άραγε μπορεί να καθαιρέσει δημάρχους που εξέλεξε. Λέω μήπως.

***

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου ακολουθεί πιστά τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και όσοι πιστοί επιθυμούν να λάβουν την θεία κοινωνία μπορούν να το πράξουν.

***

Σε σωστό δρόμο κινούνται οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης και μακάρι η αυτοδιοίκηση και το κράτος να ακούσει. Δεν πρέπει κανένας να ξεχνά ότι το επιχειρείν βρίσκεται σε πόλεμο όχι λόγο κοροναιού αλλά, από το 2008 που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Μέχρι σήμερα ξεκινώντας από τον δήμο και φτάνοντας στους γυάλινους πύργους των υπουργείων στην Αθήνα, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε πώς επέζησαν οι μικρομεσαίοι και μέσα σε αυτό, θα πρέπει να υπολογιστεί ο σκληρός πόλεμος και η προσπάθεια εξόντωσης τους  που επιχειρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κύριοι αν πραγματικά θέλετε να έχετε οικονομία στηρίξτε τους μικρομεσαίους. Αυτοί σέβονται τα χρήματα που έρχονται από την κατανάλωση.

***

Όσο για τν ΔΕΥΑΞ που σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης έβαλε στο κάδρο,  δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς περιμένει να ακούσει και τι απαντήσεις θα δοθούν. Ο Μ. Τσέπελης, «παλιά καραβάνα» στην ΔΕΥΑΞ λέτε να μην ξέρει τι θα απαντήσει; Πρωταπριλιά κοντός ψαλμός «βήξ». Αρκεί να μην έχει διάθεση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να μας δουλέψει λόγω … πρωταπριλιάς που ως γνωστόν λένε όλοι ψέματα. Λέτε να μην γίνει συνεδρίαση με θέμα την ΔΕΥΑΞ;