ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Ο Δήμος Τοπείρου στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και προστασία από τον κορωνοϊό και τον περιορισμό της διάδοσής του αναστέλλει προσωρινά την λειτουργία των λαϊκών αγορών προκειμένου ο πληθυσμός της περιοχής να είναι ασφαλής.

 

Αναστέλλεται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Ευλάλου την Τρίτη 17 Μαρτίου και η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Τοξοτών την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Σεβόμαστε και κατανοούμε τους παραγωγούς και εμπόρους αλλά πρέπει να αποφύγουμε τις μετακινήσεις και συγκεντρώσεις ατόμων, ειδικά όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ο Δήμος Ξάνθης σε εφαρμογή  των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας, των κατευθύνσεων του Ε.Ο.Δ.Υ. και της ανακοίνωσης  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Αναστέλλει από την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης τη λειτουργία:

 

Α) Των Δημοτικών κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων για τους ελεύθερα ασκούμενους δημότες (κοινό) και τις υποδομές-ακαδημίες όλων των αθλημάτων.

Β) Των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού του Δήμου “Αυτοάμυνα για ενήλικες΄΄ & Μυϊκή ενδυνάμωση’’ που αναπτύσσονται στους κλειστούς και ανοιχτούς δημοτικούς αθλητικούς χώρους.

Εξαιρούνται οι προγραμματισμένες προπονήσεις αγωνιστικών και μόνο τμημάτων (εθνικών, περιφερειακών, τοπικών πρωταθλημάτων) ατομικών – ομαδικών αθλημάτων, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά έως 60 άτομα, με ευθύνη των φορέων. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται (κεκλεισμένων των θυρών) με αυστηρή τήρηση του προγράμματος και των κανόνων υγιεινής.

Τα παραπάνω κρίνονται επιβεβλημένα για λόγους αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του ιού. Παρακαλούμε για την κατανόηση και συνεργασία όλων, ως συμβολή στην περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης της εξάπλωσης των κρουσμάτων, αλλά και της θωράκισης της κοινωνίας μας.

Κάνουμε γνωστό στους καταναλωτές, τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές ότι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό η λειτουργία της Κυριακάτικης λαϊκής αγοράς στο Πόρτο Λάγος δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  15 Μαρτίου 2020.

Στα πλαίσια προάσπισης και θωράκισης της υγείας των πολιτών μας το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης  λαμβάνει τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

 

Για τους νοσηλευόμενους ασθενείς:

  • Από την Πέμπτη 12-03-2020, αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου και όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας (1) συνοδός στον οποίο και θα δίνεται ειδική άδεια.
  • ΔΕΝ επιτρέπεται η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
  • Η ενημέρωση για την πορεία των ασθενών θα πραγματοποιείται μόνο τηλεφωνικά και στην ώρα που είχε καθορισθεί το επισκεπτήριο της εκάστοτε κλινικής. Για την παροχή αυτών των πληροφοριών θα γίνονται ερωτήσεις εξακρίβωσης στοιχείων.(Α.Μ.Κ.Α. κ.τ.λ.).

 

Λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν.

Επίσης, αναβάλλονται από σήμερα Πέμπτη 12-03-2020 όλα τα προγραμματισμένα Απογευματινά Ιατρεία του Νοσοκομείου, μέχρι νεοτέρας.

 

Εάν εμφανίζετε συμπτώματα ΜΗΝ προσέλθετε μόνος στο Νοσοκομείο.

Συμβουλευτείτε πρώτα τον ΕΟΔΥ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2105212200

https://eody.gov.gr

 

Παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των παραπάνω και ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των  πολιτών.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ – Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη, στις 17 Μαρτίου 2020

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλλημένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».