Υλικά:

2 μοσχαρίσια φιλέτα, βάρους 250 γρ. περ. το καθένα και πάχους περίπου 3 -3,5 εκ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο
Για τη σάλτσα
500 ml έτοιμος ζωμός κρέατος
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
½ κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. πικρή κουβερτούρα (70 -80% κακάο)
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει.
Αλείφουμε τα φιλέτα με ελαιόλαδο ή το βούτυρο και ψήνουμε από 2 -6 λεπτά από τη μια μεριά (ανάλογα πόσο ψημένο το θέλουμε).
Μόλις δημιουργηθεί κρούστα και εμφανισθούν σταγόνες ροζ στην επιφάνεια, αλατίζουμε ελαφρά, γυρίζουμε από την άλλη μεριά με λαβίδα και αλατίζουμε και αυτήν την επιφάνεια.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 2 -6 λεπτά. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα κρατάμε ζεστά.
Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι και κάνουμε deglaze ξύνουμε τον πάτο για να αφαιρέσουμε ό,τι έχει κολλήσει και ρίχνουμε μέσα το ζωμό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει ο μισός.
Κλείνουμε τη φωτιά, περιμένουμε να χαμηλώσει η θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι (που παραμένει επάνω στην εστία) τη σοκολάτα ξυσμένη, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το τσίλι.
Ανακατεύουμε αργά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει η σάλτσα.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιάτα γαρνίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.