Επαγγελματικά Ψυγεία & Καταψύκτες: Τι θα χρειαστείς & τι να προσέξεις
Τα επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες είναι ένα σημαντικό κομμάτι του επαγγελματικού εξοπλισμού για μία εξαιρετικά μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων. Επιχειρήσεις εστίασης, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι και σούπερ μάρκετ, μαζί με πολλούς άλλους χώρους δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν δίχως επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες.
Φυσικά ανάλογα με το είδος της επιχείρησης υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με το είδος του συγκεκριμένου επαγγελματικού ψυγείου που απαιτείται. Υπάρχουν ωστόσο αρκετά κοινά κομμάτια που μπορεί κανείς να βρει σε πλήθος από διαφορετικού τύπου καταστήματα.
Α. Τι θα χρειαστείς
Επαγγελματικά ψυγεία
Τρεις είναι οι βασικοί τύποι επαγγελματικών ψυγείων που απαντώνται στο σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων: Επαγγελματικά ψυγεία όρθια, καταψύκτες μπαούλα και ψυγεία αναψυκτικών. Για τα ψυγεία αναψυκτικών θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς τοποθετούνται στο χώρο των πελατών.
Καταψύκτες
Σε πολλά μεγέθη και σχήματα με πιο συνηθισμένους τους όρθιους και τους καταψύκτες σε σχήμα μπαούλου.
Β. Τι πρέπει να προσέξεις
Είναι κοινό μυστικό ότι επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του κόστους για μια καινούργια επιχείρηση. Το παραπάνω γεγονός οδηγεί πολλούς νέους επιχειρηματίες στην προμήθεια εξοπλισμού χαμηλότερου ποιοτικά, σε μια προσπάθεια να μειώσουν το παραπάνω κόστος. Αυτή είναι μια επιλογή που μπορεί να αποβεί ωστόσο κοστοβόρα σε βάθος χρόνου.
Πως λοιπόν επιλέγει κανείς τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό σε επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες;
Τι είναι αυτό που πριν και πάνω από όλα πρέπει να προσέξει;
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε ότι το ακριβότερο είναι απαραίτητα και καλύτερο για τη δική σας επιχείρηση. Κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να προμηθευτεί τον εξοπλισμό που χρειάζεται για την επιχείρησή του. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδέψει παραπάνω από όσο χρειάζεται. Από την άλλη υπερβολική έκπτωση στην τιμή μπορεί κάλλιστα να σημαίνει φθορές ή ελαττωματική λειτουργία.
Που βρίσκεται λοιπόν η χρυσή τομή;
Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του.
- Το κόστος αγοράς σε συνάρτηση με το κόστος χρήσης και το κόστος συντήρησης.
- Ο κύκλος ζωής του προϊόντος σε συνάρτηση με την ποιότητα κατασκευής.