Με ανάρτηση του στο facebook ο αντιπεριφερειάρχης της Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης συστήνει ψυχραιμία στους Ροδοπίτες μετά και τα κρούσματα του kovid-19 που εμφανίσθηκαν στην ορεινή περιοχή.
Αφού με ευθύνη του Χ. Μέτιου και των αντιπεριφερειαρχών του, μετά από μία αδράνεια 3 και βάλε μηνών,  η Ξάνθη και η Ροδόπη έγιναν ξέφραγο αμπέλι για τον κορωναϊό.
Η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας δεν έλαβε  τα κατάλληλα μέτρα ενημέρωσης και προστασίας των κατοίκων του ορεινού όγκου με αποτέλεσμα αυτός να μολυνθεί και με κίνδυνο να διασπαρεί ο ιός σε όλη η Περιφέρεια, τώρα τρέχουν για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και διοργανώνουν την μία σύσκεψη πίσω από την άλλη. Γιατί άραγε; για να δικαιολογήσουν εκ των υστέρων την παρουσία τους στα καίρια πόστα της διοίκησης;.
Νίκος Τσαλικίδης
Σήμερα από την επίσκεψη στον οικισμό Αγίασμα του Δήμου Ιάσμου όπου έχουν ληφθεί έκτακτα περιοριστικά μέτρα . Συστήνουμε ψυχραιμία στους πολίτες και πιστή τήρηση των προληπτικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς. Η Περιφέρεια βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ , που έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα στην μάχη κατά του κορονοϊού. Με την πολιτική προστασία, τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και τον Γεν.Δντη Υγείας, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Παραμένουμε σε αυξημένη ετοιμότητα , όπως συμβαίνει καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας.