Ας «θυμηθούμε» την ξεχασμένη από την συνείδηση μας  Ελλάδα, ξεκινώντας από την εκδήλωση μνήμης του Συλλόγου Κυπρίων

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μετά την μεταπολίτευση, οι πολιτική ελίτ της Ελλάδος «πέρασε» στους Έλληνες την γραμμή να μην μιλούν για την Ελλάδα, τον Ελληνισμό της Κύπρου και τον Ελληνισμό της διασποράς.

«Αριστεροποιήθηκε» όλη η σκέψη από το πραξικόπημα και μετά την κατάληψη της μεγαλονήσου από τους Τούρκους το 1974.

Την αρχή έκανε ο Καραμανλής με την άνευ όρων παραχώρηση της «δημοκρατίας» σε όλους τους «αριστερούς» ακόμη και τους εγκληματίες. Όποιος έφερε την ταμπέλα αριστερός έμπαινε στο δημόσιο και έβγαζε ένα κομμάτι ψωμί. Πολλοί από αυτούς μπήκαν και στα δημόσια σχολεία με αποτέλεσμα συντροφιά με την «ασυλία» της «δημοκρατίας» ξεκίνησε στην κοινωνία ένας περίεργος «προοδευτισμός».

Στην συνέχεια ανέλαβε την διοίκηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ και αυτός ο αριστερόστροφος «προοδευτισμός» πήρε επαναστατικό χρώμα «αλλαγής» των πάντων, ξεκινώντας από τις συνειδήσεις του μέσου Έλληνα.

Το μπόλικο δανεικό χρήμα και ο «προοδευτισμός» που επέβαλε με τις παρεμβάσεις του στην κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ, αρχής γενομένης από τα σχολεία, ακολουθήθηκε σχεδόν από όλες τις κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων που ακολούθησαν.

Έγινε μόδα οι Έλληνες να μην μιλούν για την Ελλάδα αλλά πώς να βρούνε ένα «πολιτικό» δόντι να μπούνε στο «δημόσιο» ή να κάνουν δουλειά με το «δημόσιο», για να το ξεζουμίσουν και το κατάφεραν οι κάθε λογής πολιτικοί «κολλητοί» της πολιτικής ελίτ.

Η λογική να «μπούμε» στο «δημόσιο» – όχι στην Ελλάδα – για να τα «κονομήσουμε», επικράτησε για πολλές δεκαετίες και η Έλληνες έπαψαν να βλέπουν την Ελλάδα στο πέρασμά τους, αλλά το «δημόσιο» του ξεζουμίσματος και του βολέματος.

Ήρθε η πρώτη φορά αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) και έσβησε εντελώς την λέξη Ελλάδα, Έλληνες Πατρίδα. Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν περίπου ντροπή να λες ότι είσαι Έλληνας.

Σήμερα με τον Κ. Μητσοτάκη το βήμα του (εξελληνισμού) της Ελλάδος, θυμίζει το μετέωρο βήμα του πελαργού…

Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι  οι Έλληνες, τα μεγάλα θαύματα που έκαναν στο πέρασμα των χιλιετηρίδων τα ξεκίνησαν από μικρά βηματάκια και  την λογική από τους Έλληνες για τους Έλληνες.

Ας ξεκινήσουμε να μιλούμε για την Ελλάδα που μας έκαναν να ξεχάσουμε οι πληρωμένοι πολιτικοί,  μοιράζοντας μας δανεικό χρήμα, βάζοντας μας σε μνημόνια, αφήνοντας μας απροστάτευτους στον κορωνοϊό, από την απλή, σεμνή, γεμάτη Ελλάδα και περηφάνια εκδήλωση μνήμης των Κυπρίων αδελφών μας στα Άβδηρα.

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης διοργανώνει εκδήλωση μνήμης  για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους από το Πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, που θα πραγματοποιηθεί:

 

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020   και περιλαμβάνει :

 

  • 9:30 π.μ. : Μνημόσυνο στο Παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα στην παραλία Αβδήρων (Λιμάνι)

 

 

  • Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, μετάβαση στο Άλσος Αγνοουμένων για απότιση φόρου τιμής

 

  • Στη συνέχεια δεξίωση με καφέ στο μαγαζί Σπιρτόκουτο στην κεντρική πλατεία Αβδήρων.

 

 

Θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για μας, καθώς και για τους ήρωες μας η εκλεκτή παρουσία σας στην εκδήλωση μας. Παρακαλούμε θερμά τους εκπροσώπους κομμάτων που θα παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης, να μην φέρουν κομματικά σύμβολα και κομματικές σημαίες.

 

 

Για τα Δ.Σ

Η Πρόεδρος

 

 

 

                Ελένη Χατζηγεωργίου