Η προσχολική αγωγή στο και 5’ αλλά ο δήμος τώρα ξύπνησε από τον λήθαργό του

 

Αφού η νυν και πρώην δημοτική αρχή άφησαν να περάσουν 2 ολόκληρα χρόνια στον βρόντο χωρίς να προετοιμάσουν το έδαφος όπως ο νόμος όριζε για να ετοιμασθούν 5+ 1 αίθουσες για την υποχρεωτική δίχρονη εκπαίδευση και το δημοτικό, ένα μήνα πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά και η υποχρεωτική υλοποίηση του νόμου, ο δήμος Ξάνθης τρέχει την τελευταία στιγμή να φέρει το θέμα της κατασκευής 6 προκάτ κατασκευές για τα νήπια τα οποία θα συμμετέχουν στην υποχρεωτική δίχρονη εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι δήμοι ανά την Ελλάδα ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή την διαδικασία ανεύρεσης σχολικών εγκαταστάσεων που θα στέγαζαν τα νήπια αλλά ο μεν Χ. Δημαρχόπουλος πρώην δήμαρχος, βρέθηκε στην δίνη της προεκλογικής περιόδου ενώ ο νυν δήμαρχος τα έφερε έτσι τα πράγματα για να πάει με απευθείας ανάθεση το έργο της κατασκευής των σχολικών μονάδων που θα φιλοξενήσουν τα νήπια.

Και λέμε απευθείας ανάθεση διότι μέσα σε ένα περίπου μήνα που θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά δεν προλαβαίνει ούτε για αστείο ο Μ. Τσέπελης να τελειώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες  και άρα η μόνη διέξοδος, μοιραία(;),  είναι η απευθείας  ανάθεση,  ένα σπορ που ο νυν δήμαρχος και η «παρέα» του το γνωρίζει πολύ καλά.

Το ρεζουμέ τις ιστορίας είναι ότι τα παιδιά θα στριμωχτούν σε στενές αυλές των σχολείων με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να φέρει κρούσματα covid-19 και στα νήπια.

Όμως η τοπική ηγεσία της Ξάνθης δεν δίνει δεκάρα για τις ψυχούλες που θα ξεκινήσουν την ενσωμάτωση τους στην κοινωνία.

Το ερώτημά μας είναι γιατί ο Α Παιδικός Σταθμός απέναντι από  Αμοιρίδιο δεν αξιοποιείται.

Αν βέβαια η παρούσα διοίκηση ήθελε, θα το είχε γκρεμίσει για να κτίσει άνετα όχι έξη αίθουσες κονσερβοκούτια αλλά ένα λουόμενο πρώτης τάξης – αφού το κτίριο ξαφνικά παρουσίασε πρόβλημα, σύμφωνα με την εκτίμηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής – άλλο παραμύθι αυτό που κάποιος θα πρέπει να δώσει λόγο γιατί έκλεισε ο Α ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ιδιωτών Πολιτικών Μηχανικών και όχι δημοσίων υπαλλήλων που βλέπουν την πόλη τους να ρημάζει αλλά επειδή έχουν σίγουρο μεροκάματο κάνουν μέχρι και πέντε χρόνια να δώσουν την άδεια να χτιστούν τα ακίνητα – άλλη ιστορία αυτή – Το θέμα του προβληματικού ή όχι κτιρίου του Α ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ απέναντι από το Ανοιρίδιο είχαμε αναδείξει, φιλοξενώντας ιδιώτες πολιτικούς μηχανικούς οι οποίοι στην XanthiTimes.gr https://www.xanthitimes.gr/2019/07/18/a-paidikos-stathmos-giati-egkataleifthike-pote-tha-akoystoyn-paidikes-fones-se-ena-oikopedo-fileto/ υποστήριξαν ότι με 110- 150.000 ευρώ θα είχε λυθεί το πρόβλημα της στατικότητας του κτιρίου.

Όπως και να έχει το όλο θέμα, αφού τα χρήματα υπάρχουν για νέες αίθουσες προκάτατ ας γκρεμίσουν το παλιό Α’  ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ και ας τοποθετήσουν εκεί τα λειωμένα ή τις όποιες κατασκευές θα φιλοξενήσουν τα νήπια.

Εκτός αν είναι συνενοημένοι οι πρώην και οι νυν, και  προορίζουν το οικόπεδο φιλέτο για … άλλη εξωσχολική «δουλειά».