Ο κορωνοιός «εμβόλισε» την πίστη

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ξάνθης, η Παναγιά η Αρχαγγελιώτισσα, παραμονή της γιορτής της, είχε περισσότερους αστυνομικούς από πιστούς που πήγαν να προσκυνήσουν, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που ο κόσμος συνέρρεε κατά χιλιάδες.

Για πρώτη φορά οι πιστοί ήταν πολλοί λίγοι.

Για πρώτη φορά κατάφερε ένας ιός, μία γρίπη, εύκολα μεταδιδόμενη, όπως λένε οι επιστήμονες, να αποτρέψει τους πιστούς να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν το μοναστήρι που στέκει εκεί ψηλά σαν  τσομπάνης στο κοπάδι των πιστών της Ξάνθης, γεμίζοντας τους με πίστη και δύναμη για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα τους, που ολοένα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Για πρώτη φορά, το «σπίτι της Παναγιάς», φωτισμένο με το χλωμό φως, λιγοστό και η τρεμάμενη φλόγα των λιγοστών κεριών, έδειχνε ότι η κλονισμένη πίστη, εκτοπισμένη από τον φόβο που επιβάλλουν οι επιστήμονες, έδιωξε την Παναγιά μέσα από την ψυχή των πιστών  και φέτος δεν ανέβηκαν την ανηφόρα για να ζητήσουν την Χάρη της.

Για πρώτη φορά, τόσο νικηφόρα, στάθηκε απέναντι από την πίστη ένας ιός, μία γρίπη, ένας αόρατος πόλεμος.

Στον πραγματικό πόλεμο και την Βουλγάρικη κατοχή, αυτός ο ιερός χώρος, ένωσε τους πιστούς κάτω από την σκέπη της Παναγιάς προφυλάσσοντας τους από τους κομιτατζήδες.

Και όμως, έφτασε μία απλή γρίπη, πασπαλισμένη με τον τρόμο που της έδωσαν τα καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης,  να διώξει τους πιστούς από τον ιερότερο χώρο της Ξάνθης.

Για πρώτη χρονιά φέτος ο «ιός», συγκέντρωσε τους Ξανθιώτες στην κεντρική πλατεία και όχι στο μοναστήρι της Αρχαγγελιώτισσας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ξάνθης, η πίστη νικήθηκε, κλονίσθηκε και αν συνεχιστεί η διασπορά του φόβου, του τρόμου, η πίστη θα ξεθεμελιωθεί και την θέση της θα πάρει το κακό και το παιδί του Εωσφόρου.

Όπως δείχνουν τα πράγματα οι «παγκοσμιοποιητές» κατάφεραν να ξεριζώσουν, λίγο λίγο την πίστη μέσα από τις ψυχές των Ξανθιωτών, μπολιάζοντας τες με τον φόβο, τον τρόμο την απόγνωση.

Ότι δεν κατάφερε τόσες χιλιάδες χρόνια ο Αντίχριστος, το κατάφεραν μόλις σε ένα χρόνο οι άνθρωποι, υπηρέτες του κακού και του σατανά, σπέρνοντας τον κορωνοιό που στάθηκε η αφορμή να εκδοθούν διατάγματα που διώχνουν τους πιστούς από τις εκκλησίες χαρακτηρίζοντας τους εγκληματίες, αδιάφορους για τις ζωές του υπόλοιπου πληθυσμού.

Η ιεραρχία της εκκλησίας αδύναμη να αντιδράσει βλέπει ότι χάνεται η μία μάχη μετά την άλλη και προσπαθεί να συγκρατήσει όσο πιο πολλούς πιστούς στους κόλπους της εκκλησίας αντιλαμβανόμενη ότι ο αγώνας της είναι μάταιος και η χάρη του Θεού απομακρυσμένη από ανθρώπους αχάριστους, υπηρέτες του σατανά. Παλεύουν, προσπαθούν…

Δυστυχώς όμως,  ο αγώνας είναι άνισος.

Η δύναμη της πληρωμένης τηλεόρασης παραμονές ενός πολέμου με τον αιώνιο εχθρό της χριστιανοσύνης, την Τουρκία, δίνει το ¼ του χρόνου τους σε αυτά τα γεγονότα που μπορεί να γίνουν η αιτία να εξαφανισθεί η Χώρα από τον χάρτη και στον κορωνοιό χαλάνε τα ¾ του χρόνου του Δελτίου Ειδήσεων, εμφανίζοντας τον κάθε πικραμένο, να λέει στους πολίτες πόσο επικίνδυνος είναι ο κορωνοιός, σπέρνοντας τον φόβο στους πιστούς και την απόγνωση.

Αυτό εξηγεί ότι την παραμονή της γιορτής της Παναγιάς, η πλατεία είχε περισσότερο κόσμο απ’ ότι η Αρχαγγελιώτισσα.