Υγειονομική βόμβα το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης αλλά λειτουργεί κανονικά και ανεξέλεγκτο – Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, το πολυπληθέστερο της πόλης, φαίνεται πως τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης και εξαιρείται από τα αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοιό όσο κι αν χαρακτηρίζεται από εκπαιδευτικούς «υγειονομική βόμβα». Θυμίζουμε ότι στη Θράκη γενικότερα κάνει θραύση η δράση του τουρκικού προξενείου με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Η καταγγελία έρχεται από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) την ώρα που η ελληνοτουρκική κρίση χτυπάει ‘’κόκκινο’’ Μάλιστα τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου απέστειλε σχετική επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή της «για την εγκληματική αδιαφορία της σχετικά με την χαοτική και ασύδοτη κατάσταση που επικρατεί στο Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης»,
Χαρακτηρίζει δε το σχολείο βόμβα για τη δημόσια υγεία σε μια περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον Covid19, όπου αυτή τη στιγμή πάνω από 600 παιδιά στοιβάζονται σε τμήματα των 30 και άνω, σε ακατάλληλους χώρους, σε προκάτ κτήρια και υπόγεια, σε αίθουσες που δεν χωρούν καλά-καλά 20 μαθητές. Στο σχολείο λειτουργεί δίγλωσσο πρόγραμμα σπουδών όπου το ελληνόφωνο ανήκει στη δημόσια εκπαίδευση και το τουρκόφωνο στην ιδιωτική.
Κάνουμε την …πάπια;
«Η πολιτεία επιτρέπει την ακραία παρανομία σε καιρό πανδημίας που, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει χτυπήσει σκληρά την περιοχή της Ξάνθης και τα χωριά της μειονότητας» καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ εγείροντας συνειρμούς για τα αίτια αυτής ανοχής . Αν δηλαδή η Αθήνα ποιεί τη νύσσα για να μη δυσαρεστήσει την Άγκυρα.
Η ΟΙΕΛΕ περιγράφει ουσιαστικά μια ετσιθελική δραστηριότητα του συγκεκριμένου σχολείου που μπορεί να απολύει όποιον καθηγητή θέλει χωρίς να δίνει λόγο. Καταγγέλλει ότι «η πολιτική ηγεσία παραδόξως ανέχεται την αδιανόητη ενέργεια της διοίκησης του σχολείου που δεν επιτρέπει σε εκπαιδευτικό ο οποίος επιχειρήθηκε να απολυθεί από το σχολείο για τις ιδεολογικές (!) του πεποιθήσεις και η Πολιτεία έκρινε καταχρηστική την καταγγελία σύμβασής του». Πρόκειται για τον μουσουλμάνο καθηγητή Νιχάτ Χότσικα, τον οποίο είχε επιχειρήσει να απολύσει το 2016 χωρίς όμως επιτυχία. «Για ποιο λόγο, άραγε, η ελληνική κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της και αφήνει το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης να λειτουργεί ανεξέλεγκτα», διερωτάται η ΟΙΕΛΕ.