Οι Διευθυντές κλήθηκαν να δώσουν ονόματα μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας – «Σαφάρι» από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης σε μαθητές και οικογένειες
Εισαγγελέας κάλεσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές σχολείων που τελούν υπό κατάληψη στην περιοχή της Ξάνθης. Όπως λέει στο protothema.gr η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης Σοφία Ζήση, «οι Διευθυντές κλήθηκαν να δώσουν ονόματα μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις σχολείων». H πρόεδρος λέει ότι τις προηγούμενες ημέρες τελούσαν υπό κατάληψη 9 με 10 σχολεία, αλλά τώρα μόνο είναι υπό κατάληψη, επισημαίνοντας ότι οι καθηγητές κάνουν ότι είναι καλύτερο με γνώμονα την εκπαίδευση και τις συνθήκες υγιεινής.
Στο υπουργείο Παιδείας παρακολουθούν στενά το θέμα των καταλήψεων. Οι αρνητικές συνέπειες των καταλήψεων και ο κίνδυνος από τη μη χρήση μάσκας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο συζητήσεων που κάνουν Διευθυντές Εκπαίδευσης με τους μαθητές που κάνουν κατάληψη, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών, καθώς το υπουργείο θέλει με την ενημέρωση και όχι με άλλου τύπου μέτρα να λυθεί το θέμα.
Πάνω από 220 σχολεία υπό κατάληψη
Συναγερμός έχει σημάνει στη σχολική κοινότητα όχι μόνο για τα κρούσματα κορωνοϊού που αυξάνονται καθημερινά, οδηγώντας σε ένα ντόμινο κλεισίματος περισσότερες από 100 σχολικές τάξεις και σχολεία αλλά και για τη δεύτερη λίστα αυτή των σχολείων με λουκέτο λόγω καταλήψεων, που συμπεριλαμβάνει περισσότερα από 220 σχολεία, με την πλειονότητα σε Αθήνα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.
Βασικό σημείο ανησυχίας είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει αν τηρούνται κάποια μέτρα προφύλαξης στις καταλήψεις και πού μπορεί αν οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Στο υπουργείο Παιδείας εκφράζουν την ανησυχία σε ότι αφορά στην υγεία των μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις και στην τήρηση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού από σήμερα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης πήγαν σήμερα στα σχολεία για να χτυπήσουν «καμπανάκι» στους μαθητές για τη δημόσια υγεία και σε ότι αφορά στην ασπίδα προστασίας με τη χρήση μάσκας και τους κινδύνους που έχουν με την μη χρήση μάσκας. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα ενημερώσουν και τους γονείς των μαθητών σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι τη λήψη μέτρων κατά των μαθητικών καταλήψεων πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης προς τους καταληψίες, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λέγοντας: «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις».
Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για κορωνοϊό ζητά η ΟΛΜΕ
Η ΟΛΜΕ επίσης ζητεί μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για κορωνοϊό με έξοδα του κράτους, καθώς και δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
Μαθητής έπεσε από ταράτσα σε υπό κατάληψη σχολείο
Χθες στο Σουφλί, μαθητής που συμμετείχε μαζί με άλλους στην κατάληψη του Γενικού Λυκείου και είχε ανέβει στην στέγη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο προαύλιο και τραυματίστηκε σοβαρά. Επικράτησε τεράστια αναστάτωση, οι πάντες «πάγωσαν», οι καθηγητές που βρισκόταν σε άλλο χώρο κοντά στο ΓΕΛ πήγαν στο σημείο και μετέφεραν τον τραυματισμένο μαθητή με αυτοκίνητο αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς του. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.