Τελικά άξιζε τα λεφτά του το γραφείο της Περιφέρειας στις Βρυξέλες; Πουλήστε το ή αξιοποιήστε το

Σαφώς και δεν θα κάνουμε τον συνήγορο στον Κ. Σιμιτζή όμως το θέμα που άνοιξε για το γραφείο της Περιφέρειας στις Βρυξέλες εδώ και 9 χρόνια, είναι σοβαρό και δείχνει ότι η Περιφέρεια αδυνατεί να αξιοποίηση τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών της ΑΜΘ.

Το γραφείο που αγοράστηκε με λεφτά των φορολογουμένων πολιτών της ΑΜΘ πριν από 9 χρόνια, για να κάνει υποτίθεται επαφές και να φέρνει ζεστό χρήμα στην ΑΜΘ μέσω των προγραμμάτων της Ε.Ε., όπως δείχνουν οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης αλλά και οι προεκλογικές δηλώσεις των νυν διοικούντων ότι θα ενεργοποιήσουν το γραφείο για να φέρει χρήμα, μάλλον έμεινε  κενό γράμμα.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε πόσο κοστίζει ένα γραφείο για αγορά στην καρδιά της Ε.Ε. φανταζόμαστε πολύ ακριβό, αλλά όπως και να το δει κανείς, προστίθεται στην περιουσία των πολιτών.

Η ουσία του πράγματος όμως είναι, πόσα χρήματα έφερε αυτό το γραφείο στην Περιφέρεια;

Έκανε απόσβεση;

Αν ναι καλώς αγοράστηκε με τον ιδρώτα των πολιτών της ΑΜΘ.

Όμως αν λάβει κανείς υπόψη την ερώτηση καταγγελία του Κ. Κατσιμίγα, αυτό το ακίνητο δεν αξίζει τα λεφτά του και άρα η Περιφέρεια έπρεπε να το είχε αναπτύξει από την πρώτη χρονιά που ανέλαβε την διοίκηση – πράγμα που δεν έγινε – ή στην τελική να το πουλήσει και να ξαναφέρει τα λεφτά των πολιτών στην θέση τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ