Οι επιστήμονες εισηγούνται και οι πολιτικοί αποφασίζουν για το lockdown και ιδιαίτερα για τα νήπια

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Πολλές φορές η xanthtimes.gr χαρακτηρίζει την υπουργό παιδείας κακή πολιτικό η οποία αποφασίζει με κλειστά τα μάτια αυτά που τις συστήνουν οι επιστήμονες γιατροί στο θέμα του κορωνοιού αναφορικά με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είμαστε καυστικοί και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε καυστικοί γιατί αυτή η πολιτική της ανεπάρκεια πιθανών να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών.

Η xanthitimes.gr δεν έχει απολύτως τίποτε με την κυρία υπουργό της παιδείας, απεναντίας μάλιστα το βιογραφικό της παραπέμπει σε μία λαμπρή νομικό με περισπούδαστους τίτλους και για αυτό την συγχαίρουμε όμως, μπορεί η κ. Κεραμέως να είναι βράχος στην μόρφωση, στην πολιτική είναι μία μεγάλη κοτρόνα που όπου πέσει στα θέματα που διαχειρίζεται το μόνο που προκαλεί είναι ζημιές.

Πρόσφατο παράδειγμα η χρηματοδότηση των μουσουλμανικών τεμενών με πολλά εκατομμύρια των φορολογουμένων πολιτών, την στιγμή που αφήνει αστήριχτες τις εκκλησίες μην δίνοντας τους την δυνατότητα να αγοράσουν ένα κεράκι και αποδέχεται να συνυπάρχουν μαζί με τα ολοκαίνουργα και πανάκριβα, για τον Έλληνα φορολογούμενο,  τεμένη μισοτελειωμένες εκκλησίες στην επικράτεια όπως παραδείγματος χάριν εμείς γνωρίζουμε τρείς μόνο στην Ξάνθη, όπου εδώ και δεκαετίες οι ναοί είναι μισοτελειωμένοι αλλά το υπουργείο δεν βάζει το χέρι του στην τσέπη επικαλούμενο, Κύριος είδε τι ασυναρτησίες για να μην στηρίξει την χριστιανοσύνη.

ΚΩΡΟΝΟΙΟΣ

Εκεί που τα έκανε πραγματικά μούσκεμα η κ. Κεραμέως είναι στα θέματα του κορωνοιού αφού αποδέχθηκε με μία παιδαριώδη δικαιολογία να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ ανά εκατό μ2, 15 πολίτες ενώ στις εκκλησίες μόνο εννέα.

Με πια λογική;

Μήπως επειδή συνυπάρχουν Έλληνες Πολίτες με την ορθοδοξία;

Στο θέμα των σχολείων εκεί πραγματικά στην συνείδηση των πολιτών που έχουν νήπια και παιδιά στο δημοτικό, έχει καταγραφεί ότι πιο αρνητικό βάζει ο νους του ανθρώπου για έναν πολιτικό.

Ειλικρινά ο κόσμος δεν γνωρίζει ποια ακριβώς ήταν η εισήγηση των επιστημόνων για τα παιδιά, ότι δηλαδή κινδυνεύουν λιγότερο να κολλήσουν τον κορωνοιό, αλλά αυτή η δικαιολογία που προβάλλει το υπουργείο παιδείας για την συνέχιση των μαθημάτων στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, φαντάζει το λιγότερο αδικαιολόγητη και χωρίς βάση, στην λογική των γονέων.

Να δεχτούμε ότι έτσι εισηγήθηκαν οι επιστήμονες και ορθώς έπραξαν αν και οι εμπιστοσύνη των πολιτών είναι ήδη κλονισμένη απέναντι στην επιστημονική ομάδα που χειρίζεται τα του κορωνοιού αλλά, η ίδια ως μητέρα και πολιτικός, δεν έπρεπε να ανοίξει τις κεραίες της για να αφουγκραστεί την κοινωνία που δεν θέλει σε καμία περίπτωση τα βλαστάρια της να είναι εκτεθειμένα σε οτιδήποτε αφορά ην υγεία τους;

Αυτό ακριβώς λέμε.

Μπορεί η κυρία υπουργός να είναι μία λαμπρή νομικός όμως, σαν υπουργός ….