Ανοίγουν τα σχολεία παρόλο που βαδίζουμε στο τρίτο κύμα της πανδημίας;

Ειλικρινά δεν γνωρίζει κανένας γιατί αυτή η εμμονή του υπουργείου παιδείας να σταλούν αμέ τι μουχαμπέτι τα μικρά παιδιά στα σχολεία.

Είναι ασύλληπτο για τον κοινό νου η εμμονή του υπουργείου παιδείας, παρόλο που οι επιστήμονες κάνουν αναφορά για το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Η κυρία υπουργός επιμένει … γιατί άραγε να πάνε οι μικροί μαθητές στα δημοτικά και τα νήπια παρόλο που το υπουργείο της δεν μερίμνησε για την αραίωση των μαθητών μέσα στις τάξεις και φυσικά η εθελοντική εξέταση για τον covid-19 των εκπαιδευτικών, είναι ακόμη στην σφαίρα της φαντασίας και θυμίζει ασκήσεις επί χάρτου.

Όμως το κυριότερο όλων είναι ότι ενώ η κυβέρνηση μέσα από τα πληρωμένα κανάλια της τηλεόρασης τρομοκρατεί, βομβαρδίζει καθημερινά τον κοινό νου για την αποστασιοποίηση των πολιτών και των εγκλεισμό τους μέσα στα σπίτια, στερώντας ζωτικότητα και τους χώρους λατρείας, η κυρία υπουργός με την εμμονική της απόφαση να ανοίξει από Δευτέρα τα σχολεία, ετοιμάζεται, παρόλο το σκληρό lockdown, να βγάλει ένα εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους  όπως παιδιά, γονείς και δασκάλους.

Αν αυτό δεν αγγίζει τα όρια του παραλογισμού, πιθανότατα  κάποιοι να θέλουν να παίξουν παιγνίδια, πιθανών στα πλαίσια πειραματισμού, με  την υγεία των πολιτών και σίγουρα αυτό δεν έχει καμία σχέση με ιστορίες συνομωσίας αλλά καταγράφεται ο φόβος και η αγωνία των γονιών για το τι θα ξημερώσει την επαύριον της παρουσίας των μαθητών, των δασκάλων και τον γονιών στους χώρους των σχολείων με τους μαθητές στοιβαγμένους τον έναν πάνω στον άλλον.

Μήπως η κυρία υπουργός να λάβει σοβαρά υπόψη της τις ενστάσεις ορισμένων ειδικών της επιτροπής των λοιμοξιολόγων που λένε να ανοίξουν λίγο αργότερα τα σχολεία, τουλάχιστον  μέχρι να καταγραφεί και η συμπεριφορά της πανδημίας λόγω των θεοφανείων και του «μεγάλου» συνωστισμού;

Εκτός πια αν η κυρία υπουργός έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.