Καλώς ήρθες «Λέανδρε» – Πού είσαι Π. Ταρενίδη

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ο «Λέανδρος» μετά τις καταστροφές σε Έβρο και Κομοτηνή όπως δείχνει το πράγμα, οδεύει προς την Ξάνθη και μας δείχνει τα δόντια του αφού προβλέπεται σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία να πέσει μέχρι και τους – 15 βαθμούς Κελσίου και σαφώς τα βλέμματα των Ξανθιωτών είναι στραμμένα στον ορεινό όγκο και την ευθύνη των δήμων Μύκης και Ξάνθης αφού ο πρώην ορεινός δήμο Σταυρούπολης είναι ενσωματωμένος στον δήμο Ξάνθης.

Για τον δήμο Μύκης δεν τίθεται θέμα, ο σημερινός δήμαρχος Ριτβάν Χουσείν απ’ όσο μαθαίνουμε από πολύ νωρίς έλαβε τα μέτρα του και είναι βέβαιο ότι και με την στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη θα μπορέσει να βγει από αυτή τη μπόρα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον δήμο Ξάνθης και ποιο συγκεκριμένα στην Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης όπου εκεί δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την πολιτική προστασία για την όποια ετοιμότητα έχει ληφθεί όπως για την προμήθεια αλατιού, συντήρηση των οχημάτων τα οποία θα στηρίξουν τα εκχιονιστικά και τις αλατιέρες.

Εκτιμούμε ότι η πολιτική προστασία του δήμου Ξάνθης θα λάβει αν δεν έχει λάβει, τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συνδημοτών μας στην ορεινή Ξάνθη.

Η αναφορά στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Π. Ταρενίδη έγινε γιατί όσο ήταν υπεύθυνος πολιτικής προστασίας στην διοίκηση του Χ. Δημαρχόπουλου έχει καταγραφεί το γεγονός ότι ο Π. Ταρενίδης από τις πέντε το χάραμα τις ημέρες των χιονοπτώσεων και όχι μόνο, ήταν στο πόδι και ο μηχανισμός ήταν προετοιμασμένος πολύ νωρίτερα με την προσωπική του επιβλέψει και τα όποια προβλήματα στην ορεινή περιοχή του δήμου από τα χιόνια, κρατούσε λίγες ώρες και η προσπέλαση των μαθητών των ορεινών χωριών στα σχολεία γινόταν με οποιοδήποτε κόστος προεξάρχουσας  της ασφάλειας των παιδιών.

Σήμερα, λόγω έλλειψης ενημέρωσης από την παρούσα δημοτική αρχή, δεν γνωρίζουμε την προετοιμασία και απλά ευχόμαστε αυτή να έχει γίνει για να μην έχουμε εκτός από την δυσκολία στην μετακίνηση και ατυχήματα.

Αν ήταν ο Π. Ταρενίδης στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης ήδη θα βρίσκονταν στην ορεινή Σταυρούπολη για να καταγράψει “ιδίοις όμαση”  την εικόνα και να κάνει τον σχεδιασμό του.