Η αποστολή του Αγορά … ζω Θράκη είναι να προβάλλει τους επαγγελματίες και τις δουλειές τους αλλά προβάλλει και τους πετυχημένους επαγγελματίες που ασχολούνται με την πολιτική γιατί αγαπούν τον τόπο τους και όχι για να κάνουν επάγγελμα την πολιτική.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πετύχει στον επαγγελματικό κλάδο και ασχολήθηκαν με την πολιτική είναι ο Μ. Αμοιρίδης.

Ένας Ξανθιώτης Πολιτικός Μηχανικός που παρόλες τις δυσκολίες που περνάει το επάγγελμά τους, αυτός, με πολύ δουλειά και προσπάθεια, κατάφερε να μείνει αλώβητος επαγγελματικά όσο αυτό είναι δυνατόν.

Η πολιτική ακολούθησε αφού πέτυχε στην δουλειά του γιατί; Απλά αγαπά τον τόπο του.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Αγορά … ζω Θράκη ασχολείται μαζί του και θα ακολουθήσουν και άλλοι που δεν έκαναν την πολιτική επάγγελμα τους.

Τον Μιχάλη Αμοιρίδη τον γνωρίσαμε λόγω της δημοσιογραφικής μας ιδιότητας.

Μας έκανε εντύπωση το πείσμα να πετύχει τον σκοπό του όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και τον πέτυχε.

Ποιος είναι ο σκοπός; Να φέρει τουρίστες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Έφερε τουρίστες.

Άρα πέτυχε τον σκοπό του.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης υποστηρίζει αυτά που λέει μέχρι το τέλος.

Η αντιπολίτευση που ασκεί τώρα στην διοίκηση του Χ. Μέτιου είναι μία παραγωγική αντιπολίτευση, με γνώμονα το κοινό καλό.

Αν η διοίκηση Χ. Μέτιου άκουγε τις προτάσεις του όπως π.χ. την θωράκιση του κάμπου τις Ξάνθης από τις πλημύρες με τα ανάλογα έργα στις όχθες του Κόσυνθου, ίσως έμπαινε ένα λιθαράκι για το αύριο αυτού του τόπου. Ίσως να στηρίζονταν ο μόχθος των αγροτών.

Όμως κάποια στιγμή θα πρέπει τα λόγια να γίνονται πράξεις.

Άλλωστε τα πολλά λόγια είναι φτώχια και ο Μιχάλης Αμοιρίδης είναι άνθρωπος των έργων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ.

Εκτιμούμε ότι είναι λίγοι οι πολιτικοί που έχουν παρόμοι.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης είναι πρώτα πολιτικός μηχανικός και μετά πολιτικός.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης (13 Ιουλίου 1971) είναι Έλληνας, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πολιτικός. Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1971 στη Ξάνθη . Είναι γιος του Χρήστου Αμοιρίδη και της Νίκης Σπανοθύμιου – Αμοιρίδου. Είναι παντρεμένος  με την Έλλη Πάλλα και έχει δύο παιδιά, τη Νίκη και το Χρήστο. Υπηρέτησε τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό (1995-1997), ως έφεδρος αξιωματικός στο όπλο του Μηχανικού.

 

Από το 1997 ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού και με τους συνεργάτες του, σχεδίασαν και κατασκεύασαν πληθώρα ιδιωτικών και δημόσιων έργων σε όλη την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με μηχανικούς και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τη δουλειά του έχει λάβει επαίνους και βραβεία.

 

Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, διατέλεσε εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης για δύο θητείες (2002-2010) και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης ΤΕΕ ΠΤ Θράκης (2002-2006). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΤΑΚ ‘’Ξάνθη’’, Αντιπρόεδρος του ερασιτεχνικού αθλητικού συλλόγου καλαθοσφαίρισης ‘’Ξάνθη’’ και αθλητής χειροσφαίρισης του αθλητικού σωματείου Δημόκριτος Ξάνθης.

 

Έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά το 2014 και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος (01 Σεπτεμβρίου 2014 – 31 Αυγούστου 2019) ΠΕ Ξάνθης, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με το συνδυασμό Περιφερειακή Αναγέννηση ( επικεφαλής και εκλεγμένος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης ). Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2016 ήταν Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων και υποστήριξης Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων, αρμοδιότητες τις οποίες άσκησε και από τον Αύγουστο 2016 ως και το Μάρτιο του 2017 ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπηρέτησε την Περιφέρεια ΑΜΘ, εφαρμόζοντας το διοικητικό σχεδιασμό και αναμορφώνοντας τα μέσα και τον τρόπο προβολής, πετυχαίνοντας σημαντικές επιτυχίες και θετικά αποτελέσματα κατά πολύ υψηλότερα του εθνικού μέσου όρου για σύνολο της ΑΜΘ αλλά και την διεθνή αναγνώριση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το 2017, με ύψιστη τιμή, μοναδική για Περιφέρεια, τη συμμετοχή της στο επίσημο τραπέζι της Υπουργικής συνεδρίασης, που διοργανώθηκε στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση, την ΙΤΒ, στο Βερολίνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, παρουσία 31 υπουργικών αποστολών και της ηγεσίας του UNWTO και την ανάληψη της συνδιοργάνωσης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, στην Αλεξανδρούπολη, του πρώτου από τα δύο συνέδρια που διοργανώθηκαν στην Ευρώπη, για τους Δυτικούς Δρόμους του Μεταξιού.

 

Το 2019 έθεσε υποψηφιότητα με το συνδυασμό Περιφερειακή Σύνθεση (επικεφαλής ο Χριστόδουλος Τοψίδης). Εκλέχθηκε εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ( 01 Σεπτεμβρίου 2019 – ) καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε ψήφους μεταξύ των εκλεγμένων συμβούλων του συνδυασμού. Εκλέχθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μέλος της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) για το διάστημα 01/09/2019 – 31/12/2023.