Σε 15 ημέρες η τελική κυβερνητική απόφαση – Ποιά τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα

Πλήθος κόσμου, από την Ορεστιάδα και όχι μόνο, που αντιδρούν στην επικείμενη επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο του Έβρου, βρήκε απέναντί του κατά την άφιξή του στο δημαρχείο της Ορεστιάδας ο υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο οποίος πραγματοιεί διήμερη επίσκεψη στον νομό Έβρου.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους για την επικείμενη επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου, ενώ υποδέχτηκαν τον υπουργό με έντονες αποδοκιμασίες και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισκέφτηκε το δημαρχείο Ορεστιάδας, προκειμένου να συναντηθεί με φορείς της περιοχής για την επικείμενη επέκταση του ΚΥΤ, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Σε 15 ημέρες η τελική απόφαση της κυβέρνησης

Η συνάντηση του κ. Μηταράκη με τον δήμαρχο Ορεστιάδας και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου, διήρκησε περίπου δύο ώρες, ενώ μετά το τέλος της ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, πλαισιωμένος από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους πολίτες από όλη την Θράκη που έδωσαν δυναμικό παρών στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως έγινε γνωστό  «η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδος επανέλαβε ξεκάθαρα στον κύριο Μηταράκη την αμετακίνητη κι αδιαπραγμάτευτη θέση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης για:

  •  Καμία νέα δομή στην περιοχή μας
  • Καμία επέκταση, καμία αύξηση δυναμικότητας ή χωρητικότητας στις υφιστάμενες δομές της κοινότητας Φυλακίου.

Ο κύριος Υπουργός δεσμεύτηκε να λάβει σοβαρά υπόψη τις ξεκάθαρες θέσεις μας και να ανακοινώσει την τελική, κυβερνητική απόφαση εντός 2 εβδομάδων. Δεν επαναπαυόμαστε, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας, στον κόμβο Αρδανίου της Εγνατίας Οδού, εκεί που είναι η έξοδος προς το Σουφλί, αγρότες των Φερών από τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και μέλη του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα»  επεφύλασσαν «θερμή» υποδοχή στον κ. Μηταράκη, ενώ στην κοινή τους δήλωση που προηγήθηκε δήλωναν την  κατηγορηματική τους αντίθεση στα σχέδια της Κυβέρνησης να δημιουργήσει νέα δομή φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου.

«Το ηχηρό μήνυμα μας πρέπει να το αντιληφθούν οι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασυλου Νότης Μηταράκης και ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που θα βρίσκονται αύριο Δευτέρα στην Ορεστιάδα. Συστρατευομαστε στις αποφάσεις των επιτροπών αγώνα του βόρειου Έβρου γιατί το θέμα μας αγγίζει και μας πονά όλους» ανέφερε η ανακοίνωση χαρακτηριστικά.