Γιάννης Παπαχρόνης  – το μετέωρο … βήμα της παραίτησης

Από όσο μπορούμε να ξέρουμε η παραίτηση του Γ. Παπαχρόνη και των μελών της παράταξης του δεν κατατέθηκαν στον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και ακούγεται στην δημοσιογραφική «πιάτσα» ότι αυτή η πρωτοβουλία, χωρίς να ερωτηθούν τα μέλη, έφερε γκρίνια στους κόλπους της παράταξης και η βεβιασμένη δήλωση του επικεφαλής Γιάννη Παπαχρόνη έγινε προφανώς για να κρατήσει το «κοπάδι» μέσα στο μαντρί αφού εδώ και καιρό, ορισμένα από τα μέλη επιθυμούν την ανεξαρτητοποίηση ή  την παραίτηση, άλλωστε το είδαμε από τον γιατρό κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος πρώτος και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, άνοιξε τον χορό των παραιτήσεων και ακολούθησε η  δήλωση της παραίτησης της παράταξης από τον  Γ. Παπαχρόνη.

Προφανώς η «σιγή ασυρμάτου» που επιβλήθηκε από τον ίδιο, μετά την δήλωση έχει να κάνει ότι δεν ήταν συνολική η απόφαση των μελών της παράταξης και αυτό έφερε «ενδοοικογειακή» τριβή.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι  κάποια από τα μέλη, της παράταξης του όπως Τσακιρίδης και Σπανίδης, επιθυμούν διακαώς να «κολλήσουν» στην παράταξη Τσέπελη. (Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Μ. Τσέπελη ότι τελικά έχει αναδειχθεί σε αυθεντία της λογικής του «διαίρει και βασίλευε»).

Ο Μ. Τσέπελης, το ίδιο έκανε με την παράταξη Δημαρχόπουλου πριν από λίγο καιρό με την περίπτωση Φερντούν, το ίδιο κάνει και τώρα με την παράταξη του Γ. Παπαχρόνη και παρόλο που πληροφορίες λένε ότι του ζητήθηκε από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συγχρωτιστεί μαζί τους, ο ίδιος αρνήθηκε την συμμετοχή στο κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης.

Τώρα όμως που η διάλυση της παράταξης του σύμφωνα με την δική του δήλωση είναι γεγονός, ουδείς γνωρίζει πώς θα σταθεί πολιτικά από εδώ και πέρα ο πρώην (;) επικεφαλής της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας».

Τελικά ο Γιάννης Παπαχρόνης και δεν κατάφερε να κρατήσει το «κοπάδι» μέσα στο μαντρί και διέλυσε την παράταξη του (;)

Εκτός αν αναδιπλωθεί – στην πολιτική όλα γίνονται – συγκεντρώσει την παράταξη του, βάλλει νέους στόχους και συνεχίσει στην αντιπολίτευση επιτρέποντας σε κάποιους από τους συμβούλους του να απολαμβάνουν τα καλά της εξουσίας από τον Μ. Τσέπελη ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα και κανένα ηθικό εμπόδιο να κάνει πολιτική με τα λεφτά των δημοτών στην λογική «διαίρει και βασίλευε».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ