ΣΟΚ. Ξανθιώτισσα   δια σωληνώνεται  στην Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης  επειδή η ΜΕΘ είναι κλειστή.

Γ. Γεωργίου: Αύριο ανοίγει η ΜΕΘ του νοσοκομείου της Ξάνθης. Γ

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΜΕΘ; – ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΧΘΕΣ»

Η πληροφορία μας ήρθε «ξώφαλτσα» και μας έλεγε ότι πολίτης της Ξάνθης βρίσκεται δια σωληνωμένος στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της Ξάνθης επειδή η ΜΕΘ είναι κλειστή.

Εδώ και δύο εβδομάδες κάνουμε συχνή πυκνή αναφορά στα δημοσιεύματά μας γράφοντας ότι η διοίκηση του νοσοκομείου της Ξάνθης, δυστυχώς για τους Ξανθιώτες, δεν μερίμνησε να παραμείνει ανοιχτή η ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας.

Στα δημοσιεύματα μας αναφερθήκαμε πολλές φορές στις ευθύνες της διοίκησης και απευχόμασταν το μοιραίο.

Δυστυχώς το μοιραίο είναι σήμερα αφού κάτοικος της Ξάνθης λόγω κλειστής ΜΕΘ δια σωληνώθηκε στην ψυχιατρική κλινική.

Αυτό και μόνον το γεγονός θα έπρεπε να προκαλέσει την αυτόματη παραίτηση σύσσωμης της διοίκησης του νοσοκομείου της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι υπεύθυνοι αναζήτησαν κρεβάτι στην ΜΕΘ Αλεξανδρούπολης αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε και για να μην κινδυνεύσει η ζωή του πολίτη της Ξάνθης δια σωληνώθηκε στην ψυχιατρική κλινική και γιατί όχι, αξίζουν ένα μπράβο οι γιατροί που προέβησαν σε αυτήν την πρωτοβουλία για να μην χαθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Κρίνουμε απαραίτητο να μην αναφερθούμε άλλο πλέον στην αδυναμία της διοίκησης του νοσοκομείου της Ξάνθης να εκτελέσει την αποστολή της. Άλλωστε μόλις χθες γράψαμε στην «Ηχώ της Θράκης» ότι το νοσοκομείο της Ξάνθης λόγω κλειστής ΜΕΘ είναι εκτός αποστολής και αν υπήρχε λίγη περισσευούμενη «τσίπα», η διοίκηση έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Τέλος ο κ. Γεωργίου Γεώργιος, υπεύθυνος για ιατρικά θέματα covid του νοσοκομείου της Ξάνθης, επιβεβαίωσε το γεγονός της διασωλήνωσης της ασθενούς στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ξάνθης επειδή είναι κλειστή η ΜΕΘ και ότι η ασθενής είναι ασφαλείς στον χώρο της ψυχιατρικής κλινικής.

Τέλος όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Γεωργίου αύριο η ΜΕΘ θα ανοίξει.

Το μοναδικό ερώτημα προς την διοίκηση του νοσοκομείου. Έπρεπε να κινδυνεύσει η ζωή ενός  πολίτη για να ανοίξει η ΜΕΘ;