Γιατί τόσο μίσος;

«ΒΕΤΟ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ «ΦΙΛΟΥΣ» ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 400 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

 

 

Δύο πράγματα πρέπει να φοβάται κανείς: το φθόνο των φίλων του και το μίσος των εχθρών του.

Κλεόβουλος ο Ρόδιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδος

 

 

Πληροφορηθήκαμε ότι ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Ξάνθης και θεωρούμε ότι είναι προς τιμήν του, έκανε πρόταση στους συνομιλητές του, εμείς άλλωστε είμαστε αποκλεισμένοι από κάθε συνομιλία με τους ανθρώπους της εξουσίας, να στηριχθεί η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, μιας και ξεκίνησε μόλις προ ολίγων μηνών το τυπογραφείο της και άρα τα έξοδα εν καιρώ πανδημίας και έσοδα μηδέν, έπιασαν ταβάνι.

Να θυμίσουμε στους αναγνώστες ότι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ εκδίδει την ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, το περιοδικό ΑΓΟΡΑ … ΖΩ ΘΡΑΚΗ  και έχει την ευθύνη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας xanthitimes.gr και ουδέποτε έχει χρηματοδοτηθεί από καμία αρχή. Ούτε αυτά που δικαιούται βάση νόμου.

Επίσης να θυμίζουμε ότι είναι το μοναδικό μέσω ενημέρωσης εδώ και ένα χρόνο που ενώ όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης, ακόμη και αυτά που δεν εκδίδονται, δηλαδή «μαϊμού», πήραν την διαφήμιση του covid-19, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ήταν αποκλεισμένη ελέω των δύο συγκεκριμένων ανθρώπων της εξουσίας που ο ένας είναι εκδότης και ο άλλος δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός μεγάλης δημοτικής εταιρείας στον δήμο Ξάνθης. Το ακούγαμε ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι, με τον έναν μάλιστα συνεργαστήκαμε στο παρελθών και  για πολλά χρόνια στην εφημερίδα του, φρέναραν κάθε προσπάθεια του αντιδημάρχου οικονομικών να στηρίξει και την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, όπως όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης, αλλά ο αντιδήμαρχος έβρισκε μπροστά του το τοίχος του «βέτο» αυτών των δύο ανθρώπων που τους δένει και συγγενική σχέση.

Δεν δώσαμε σημασία και απλά συνεχίζαμε το έργο της ενημέρωσης έτσι όπως το κάνουμε κοντά 30 χρόνια, χωρίς να έχουμε αγκυλώσεις, εξαρτήσεις και υποχρεώσεις σε κανένα πολιτικό πρόσωπο και ούτε πήγαμε όταν κάποιοι ανέλαβαν την εξουσία να τους πούμε συγνώμη εμείς φταίμε αγαπήστε μας και δώστε μας και εμάς κανένα ψίχουλο από αυτά που προβλέπει το σύνταγμα για τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ.

ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΦΤΑΙΞΕ και βρίσκαμε το βέτο μπροστά μας, όμως, δεν μας πείραξε ποτέ αυτό γιατί εμείς μάθαμε να κερδίζουμε το ψωμί μας δουλεύοντας και όχι γυρνώντας στην «γειτονιά» του δημοσίου χρήματος.

Πάμε στο δια ταύτα.

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι ο αντιδήμαρχος των οικονομικών και είναι προς τιμήν του, διότι και η xanthitimes.gr και η ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ασκεί έντονη κριτική στον Δήμαρχο Μ. Τσέπελη, παρόλα αυτά, ο αντιδήμαρχος των οικονομικών, πρότεινε από ότι μαθαίνουμε, παρουσία εκδοτών να συμμετάσχει και η ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ σε ένα πρόγραμμα στήριξής της ύψους 400 ευρώ, όταν τα χιλιάρικα από την δημοτική αρχή προς ορισμένα ΜΜΕ πέφτουν σαν τα μαρουλόφυλλα.

Όλοι είπαν ναι, να στηριχθεί η ΗΧΩ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ πλην του αγαπητού «φίλου» και πρώην συνεργάτη.

Παρόλο το βέτο του ενός εκδότη, το θέμα έμεινε εκεί και μάλλον από ότι μας λένε, το πρόγραμμα θα υλοποιούνταν αν δεν έμπαινε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «ως ταύρος εν υαλοπωλείο», απ’ ότι μαθαίνουμε απαιτώντας από τον αντιδήμαρχο των οικονομικών να μην συμμετάσχει η ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ στο πρόγραμμα των … 400 (τετρακοσίων) παρακαλώ ευρώ  και εννοείται, απ’ ότι μας λένε, «στολίζοντας» μας με απρεπέστατα σχόλια και βρισιές.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Υποθέτουμε ότι αυτό το μίσος προς το πρόσωπό μας πηγάζει από το γεγονός ότι κατά την προεκλογική περίοδο δεν στηρίξαμε με τα δημοσιεύματα μας την παράταξη του Μ. Τσέπελη, ενώ αντίθετα από την πρώτη στιγμή, είπαμε στο εν λόγω στέλεχος της διοίκησης, ότι την δική του πολιτική πρωτοβουλία θα την στηρίξουμε.

Αυτό τότε, δεν άρεσε στον άνθρωπο της εξουσίας και προφανώς, άλλωστε «την σήμερον ημέρα» δεν μπορεί να ξέρεις τι κρύβει το καθενός το μυαλό και η ψυχή, αν έχει, αυτό έφταιξε που βρίσκουμε το βέτο του μπροστά μας.

Τώρα γιατί το εν λόγο δίδυμο έχει τόσο μίσος στο πρόσωπό μας δεν το γνωρίζουμε. Αυτό το γνωρίζουν οι δυο τους και η ψυχή τους. Αν έχουν.

Να θυμίσουμε στους εν λόγω κυρίους ότι όλοι μας είμαστε «προσωρινοί» σε τούτον τον τόπο και δεν θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό, και ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας που τους βάζουμε σε αυτήν την διαδικασία, δηλαδή να διαβάσουν τα «οικογενειακά» μας, όμως, τυχαίνει μέσα από τα «οικογενειακά» μας, να μάθουν οι συνδημότες μας, πώς κάποιοι άνθρωποι που ψήφισαν, διαχειρίζονται τα χρήματα τους.

Τελεία και παύλα.

Σας ευχαριστούμε που είχατε την υπομονή να διαβάσετέ όλο αυτό το κατεβατό.

Δύο πράγματα πρέπει να φοβάται κανείς: το φθόνο των φίλων του και το μίσος των εχθρών του.

Κλεόβουλος ο Ρόδιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ