Νοσοκομείο της Ξάνθης – Δεν πρέπει οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν;

Είναι απορίας άξιο που μπορεί να οδηγήσει η ατιμωρησία των υπευθύνων για την δημόσια υγεία στην Ξάνθη.

Εδώ και ένα χρόνο, πολιτικοί, κόμματα φορείς και επιστήμονες φωνάζουν και λένε ότι το νοσοκομείο της Ξάνθης αφήνει απροστάτευτους τους Ξανθιώτες στα θέματα της δημόσιας υγείας;

Ποιοι φταίνε για αυτό;

Σίγουρα όχι οι Ξανθιώτες.

Στους Ξανθιώτες ζητείται μέσα από  το υστέρημά τους να συνδράμουν σε αυτό το κράτος μέσω της εφορίας, των δημοτικών τελών, των διοδίων και ότι άλλο βάνει ο νους του ανθρώπου για να συντηρήσουν αυτό το κράτος και φτάσαμε στο σημείο αυτά που πληρώνει στον τρύπιο κουμπαρά που λέγεται δημόσιο ταμείο, να μην του δίνουν το ύψιστο αγαθό, δηλαδή την υγεία του.

Δεν θα αναφερθούμε στις ελλείψεις του νοσοκομείου της Ξάνθης που λίγο πολύ μέσο της δημοσίευσης είναι γνωστά.

Θα αναφερθούμε όμως στην υποχρέωση των Ξανθιωτών να ζητήσουν ευθύνες από αυτούς που τους υπόσχονται την δημόσια υγεία.

Μα θα μου πει κανείς, έχουν την περιβόητη βουλευτική και πολιτική ασυλία.

Θα συμφωνήσουμε μαζί τους αρκεί την άλλη φορά οι Ξανθιώτες να ψηφίσουν αυτόν που θα δεσμευτεί ότι θα άρει την περίφημη βουλευτική – πολιτική ασυλία.

Επίσης θα πρέπει να ψηφισθεί πολιτικός σχηματισμός που θα «λύσει» τα χέρια από την δικαιοσύνη για να μπορεί να προστατεύει τους πολίτες και όχι το πολιτικό σύστημα.

Μα θα μου πείτε, δεν υπάρχουν εναλλακτικές αφού το σύστημα με το πολύ δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα «επιβάλλει» τους συστηματικούς για να κάνουν την δουλειά τους.

Αυτοί οι «συστημικοί»  κάνουν την «δουλειά» τους κοντά πενήντα χρόνια, καιρός είναι να γίνει και η δουλειά των Ξανθιωτών.

Αυτοί που κυβερνούν και διοικούν φορείς και οργανισμούς,  αν δεν φοβούνται ότι θα χάσουν την «κουτάλα», δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα.

Άρα…;