Συγχαρητήρια στον Διοικητή του ΚΑΑΥ Κεραμωτής Υπίλαρχο κ. Πλατή Βασίλη και τον Σωματάρχη Άγγελο Χουδελούδη

Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι το προσωπικό του Δ΄ΣΣ χειρίζεται και συντηρεί πανάκριβο αμυντικό υλικό.

Εκ των πραγμάτων τα στελέχη που έχουν την ευθύνη συντήρησης και χειρισμού αυτού του πανάκριβου υλικού που πληρώνουν οι πολίτες από το  υστέρημά τους, θα πρέπει να λειτουργούν κάτω από συνθήκες εγρήγορσης και άρα θα πρέπει τις ώρες που είναι εκτός στρατοπέδου και ασχολούνται με τα της οικογενείας τους, να είναι ήρεμοι και να περνούν όμορφα, με σκοπό, όταν έρχονται την επομένη και πάλι σε επαφή με τους στρατιώτες τους και τα ακριβό αμυντικό υλικό, να είναι ήρεμοι και προσηλωμένοι στα καθήκοντά τους.

Έκανα αυτήν την εισαγωγή για να αναδείξω ότι ο Διοικητής του  ΚΑΑΥ της Κεραμωτής έχει αυτόν ακριβώς τον «ρόλο» με την στήριξη εννοείται του Στρατηγού Διοικητή του ΔΣΣ.

Δηλαδή να κάνει το στέλεχος και την οικογένεια του που φιλοξενείται ή επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις του ΚΑΑΥ Κεραμωτής, να νοιώσει όμορφα και την αίσθηση ότι η οικογένεια του δεν στερείται αυτής της δυνατότητας,  δηλαδή, της απαραίτητης γαλήνης, για να μπορέσει την επομένη ο σύζυγος, στέλεχος του ΔΣΣ, να συνεχίσει το βαρύ έργο που του ανέθεσε η πολιτεία και εδώ είναι το λεπτό σημείο του όλου θέματος.

Λόγω ιδιότητος επισκέπτομαι τακτικά την τελευταία δεκαετία τα ΚΑΑΥ της Κεραμωτής όπου φιλοξενεί εκτός από τα εν ενεργεία στελέχη και τους αποστράτους.

Σαφώς το στέλεχος και ο απόστρατος αξιωματικός, φύση συντηρητικά άτομα, δεν έχουν πολλές απαιτήσεις από έναν Διοικητή των ΚΑΑΥ όπου όλοι τους,  με τα μέσα και τις δυνατότητες που έχουν, πασχίζουν να κάνουν την ζωή των φιλοξενουμένων πιο ευχάριστη.

Σκοπός του άρθρου δεν είναι να μιλήσει για τους προηγούμενους Διοικητές του ΚΑΑΥ, αλλά να αναφερθεί στο μεράκι του σημερινού Διοικητού Υπιλάρχου κυρίου Πλατή Βασίλη που προσπαθεί να δώσει το «κάτι τις» παραπάνω στους φιλοξενουμένους και που η λεπτομέρεια, πολλές φορές, κάνει την διαφορά.

Όπως καθαριότητα, ποιότητα στο φαγητό, εξυπηρέτηση των επισκεπτών στα διάφορα σημεία όπως τα μπαρ και φυσικά η παραλία.

Εξεπλάγην ευχάριστα την περασμένη Κυριακή όταν μετά της οικογενείας μου βρέθηκα στον χώρο του ΚΑΑΥ Κεραμωτής και με δεδομένο ότι μέχρι και πέρυσι δικαίωμα στις στατικές ομπρέλες είχαν μόνο οι φιλοξενούμενοι, έστησα στην άκρη της παραλίας την δική ομπρέλα και μπήκα στην θάλασσα.

Κάποια στιγμή με πλησίασε ένας ευγενέστατος στρατιώτης και μου είπε ότι αν επιθυμώ, μπορώ να μεταφερθώ στις σταθερές ομπρέλες οι οποίες διαθέτουν καρέκλες και φυσικά ξαπλώστρες.

Κάτι που δεν συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές. Δηλαδή προστέθηκαν ομπρέλες – όσες είχε την δυνατότητα ο διοικητής – και για τους φιλοξενουμένους.

Εξεπλάγην στην αρχή και δεν ζήτησα περισσότερες λεπτομέρειες από τον Στρατιώτη και απλά μεταφέρθηκα μετά της συζύγου στις στατικές ομπρέλες απολαμβάνοντας την θάλασσα και την καθαριότητα της παραλίας.

Η έκπληξή μου, οφείλω να ομολογήσω ήταν ακόμη πιο μεγάλη όταν στο μπαρ του καφέ, μου σέρβιραν τον καφέ σε χάρτινες θήκες για να μπορέσω με ευκολία να τους μεταφέρω στην ξαπλώστρα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, άρχισα να παρατηρώ τις αλλαγές καθώς και την συγκροτημένη ευγενική συμπεριφορά του προσωπικού του ΚΑΑΥ.

Πρέπει να ομολογήσω ότι παρότι ασχολούμαι πάνω από 30 χρόνια με την αρθρογραφία είναι η πρώτη φορά που καταπιάνομαι με θέματα που άπτονται τα του Στρατού και ο λόγος είναι ότι κατέληξα στο συμπέρασμα  πώς η κεφαλή του ΔΣΣ, νοιάζεται για το προσωπικό της.

Ο Σωματάρχης, αντιλαμβάνεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, ότι για να είναι συντηρημένο και ετοιμοπόλεμο το άψυχο υλικό, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο έμψυχο υλικό του ΔΣΣ και αυτό έχει να κάνει με τις μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν το ενδιαφέρων της ηγεσίας του ΔΣΣ για το προσωπικό του.

Εύγε λοιπόν στον Σωματάρχη Άγγελο Χουδελίδη που δίνει την δυνατότητα στον Διοικητή του ΚΑΑΥ Κεραμωτής, Υπίλαρχο κ. Βασίλη Πλατή, να βάζει με το μεράκι του ένα λιθαράκι την φορά και να ενισχύει την καλή διάθεση των στελεχών του ΔΣΣ και των οικογενειών τους. Εύγε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε τον Διοικητή του ΚΑΑΥ Κεραμωτής αλλά ούτε και τον Σωματάρχη Αντιστράτηγο κ. Α. Χουδελίδη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ