Δήμαρχε θέσε όλους προ των ευθυνών τους, πριν καεί η πόλη

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σωστή η πρωτοβουλία του δήμου Ξάνθης να αναβάλλει τις εκδηλώσεις στην δημοτικό αμφιθέατρο μετά και τις χωρίς έλεγχο πυρκαγιές που ξέσπασαν ανά την Ελλάδα και ευτυχώς περιορίστηκαν μόνο σε υλικές ζημιές και ακόμη προς το παρών, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Μετά και από την ανακοίνωση του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης για απαγόρευση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο θερινό δημοτικό θέατρο για τον φόβο της πρόκλησης πυρκαγιάς, είναι επιτακτική η ανάγκη ο δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με την Π.Υ. και το δασαρχείο, να σχεδιάσει μία αντιπυρική ζώνη στα επικίνδυνα όρια μεταξύ του περιαστικού άλσους και του οικιστικού ιστού της πόλης.

Το γράφουμε συνέχεια και δεν θα κουραστούμε να το γράψουμε και πάλι.

Αυτή την στιγμή ο δήμος Ξάνθης αντιλαμβάνεται, είμαστε βέβαιοι, την επικινδυνότητα του όλου θέματος προκειμένου να ληφθούν προληπτικά μέτρα για την θωράκιση της πόλης από μία πιθανή πυρκαγιά στο περιαστικό άλσος με άμεσο κίνδυνο αυτή να επεκταθεί και στα σπίτια που κινδυνεύουν.

Αναγνωρίζουν όλοι ότι ένας δήμος δεν διαθέτει εκείνα τα μέσα για να μπορέσει να προστατεύσει τους Ξανθιώτες και τα σπίτια που συνορεύουν με το άλσος, όμως μπορεί να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις για να πετύχει τον σκοπό αυτό.

Πρωταρχικός παράγοντας η σωτηρία των Ξανθιωτών και των περιουσιών τους.

Αναφερόμαστε στον δήμο Ξάνθης γιατί στην θεωρεία τουλάχιστον, οι δικοί του δημότες κινδυνεύουν άμεσα να καούν αν ω μη γένοιτο γίνει το κακό και σίγουρα δεν θα φταίει ούτε ο στρατηγός άνεμος ούτε η κακιά στιγμή.

Θα φταίει αποκλειστικά η έλλειψη σχεδίου προστασίας της δημοτικής αρχής έναντι των δημοτών της.

Κύριε δήμαρχε αποδείξτε ότι αγαπάτε την Ξάνθη και σας ενδιαφέρει η ουσία και η πρόληψη του κακού.

Αναλάβετε την ευθύνη πίεσης όλων των εμπλεκομένων φορέων, σχεδιάστε και προγραμματίστε επί της ουσίας πρωτοβουλίες για την προστασία των Ξανθιωτών και να είσθε βέβαιος ότι θα σας ευγνωμονούν.

Γνωρίζουμε ότι η Δασική Υπηρεσία είναι ένας δύσκαμπτος οργανισμός όμως οι Ξανθιώτες θέλουν να γνωρίζουν τι έκανε ο δήμαρχός τους για αυτούς.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ