Έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων στην Ξάνθη

Γράφει ο Βασίλης Παυλικιάνος

Την περασμένη Παρασκευή η ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ βρέθηκε στην Κεντρική πλατεία και συνομίλησε με τον πρόεδρο της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης κ. Αναστάσιο Καρκάνη όπου στα πλαίσια των γιορτών παλιάς πόλης και υπό την αιγίδα του δήμου Ξάνθης και του Ηλία Ασκαρίδη προσωπικά προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού, διοργανώθηκε η έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων όπου όπως ήταν φυσικό, ακολούθησε και ένας τιμητικός αγώνας ταχύτητας.

Ο Αντιπρόεδρος της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης Α. Καρκάνης ευχαρίστησε δημόσια τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη και τον πρόεδρο του Κ. Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη και ανέφερε ότι η εκδήλωση ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης με την έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων, έκθεση φωτογραφίας με παλαιά αυτοκίνητα στο μικρό αμφιθέατρο απέναντι από τον ΟΤΕ και στην συνέχεια αριθμός αυτοκινήτων έλαβε μέρος σε ένα Rally Regularity όπου και μπήκε το όριο μέσης ωριαίας ταχύτητας και όχι ταχύτητας για ευνόητους λόγους και οι βγήκαν οι νικητές ανά κατηγορία και κλάση που είναι χρονολογική και αφορά τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει το 30στό έτος ζωής από την ημέρα κατασκευής τους όπου και χαρακτηρίζεται ιστορικό.

Όπως σημείωσε ο κ. Καρκάνης η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε προ κορονοϊού και ευοδώθηκε φέτος και οι συμμετοχές ήταν κυρίως από Ξάνθη και από άλλες πόλεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε από στις 10.30 από την πλατεία, πέρασαν από την παλιά πόλη μετά στην Σταυρούπολη όπου και έγινε ολιγόωρη στάση για καφέ των οδηγών, μετά ανέβηκαν στις κεραίες κατέβηκαν στους Τοξότες, ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο ΒΙΩΝ στην αρχή της πόλης όπου και φιλοξενήθηκε στους χώρους του ο μεγάλος αριθμός οχημάτων, παράλληλα δε οι οδηγοί απόλαυσαν το γεύμα τους, με την αμέριστη φροντίδα που μόνο το ΒΙΩΝ γνωρίζει και ακολούθησε ο γύρος της Ξάνθης και το βράδυ στις 8 έγιναν οι απονομές στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Η όλη εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και αξίζουν τα συγχαρητήρια στην Αυτοκινητιστική Λέσχη της πόλης μας που πρωτοπορεί με την ελπίδα να διοργανώσει και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις παρόλες τις αντιξοότητες των καιρών.