Δεν εξιλεώνεται η συμπεριφορά του δημάρχου, όσο και αν προσπαθούν τα φιλικά του μέσα να απειλήσουν την κοινωνία της Ξάνθης.
Σε μία ακόμη προσπάθεια εκφοβισμού της κοινής γνώμης προχώρησε, προφανώς με εντολή του δημάρχου, συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης που αμείφτηκε πολύ καλά όλον αυτόν τον καιρό από την δημοτική αρχή για την προσφορά των υπηρεσιών του.
Γράφει το φιλικό και καλοπληρωμένο μέσω ενημέρωσης του δημάρχου: «Ίσως θα πρέπει να ελεγχθεί και η ενδεχομένη ποινική ευθύνη για υποκίνηση, πρόκληση, διέγερση ή προτροπή σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν βία κατά ενός δημοσίου προσώπου, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων».
Απαντούμε λοιπόν στον δήμαρχο και τους παρατρεχάμενους του, επειδή φιλοξενούμε στο «σαλόνι» της ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ άρθρο αναφορικά με το συμβάν, ότι εξ αρχής καταδικάσαμε την συμπεριφορά του πολίτη απέναντι στον θεσμό. Τελεία και παύλα. Ο πολίτης θα πρέπει κατά την γνώμη μας, να διωχθεί αυτεπάγγελτα από την δικαιοσύνη. Τελεία και Παύλα.
Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύσσωμη η κοινωνία της Ξάνθης και ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την απρεπή συμπεριφορά του πολίτη.
Γιατί λοιπόν αυτό αποκρύπτεται από το φιλικό και καλοπληρωμένο μέσω ενημέρωσης του δημάρχου;
Εμείς καταδικάζουμε τον πολιτικό και δήμαρχο Μ. Τσέπελη, επειδή επέτρεψε, ο ιερός, κατά την δική μας γνώμη, χώρος του γραφείου του δημάρχου, όπου εκεί μέσα παίρνονται σοβαρότατες αποφάσεις για το μέλλον των Ξανθιωτών, ότι δεν έπρεπε να επιτρέψει να μετατραπεί σε ρινγκ. Τελεία και Παύλα.
Έπρεπε ο δήμαρχος, να μην επιτρέψει να εκτραχυνθούν τα πράγματα και να φτάσουν στα άκρα.
Δεύτερον, ο δήμαρχος δεν πρέπει να λέει ψέματα στους πολίτες.
Τρίτον, ο χώρος του γραφείου του είναι χώρος για να επιλύονται τα προβλήματα των πολιτών και όχι να επιλύονται τα προβλήματα των ψηφοφόρων και προεκλογικά «αγωνιστών» του.
Τέταρτον, ο ιερός, κατά την γνώμη μας χώρος του γραφείου του δημάρχου, δεν είναι χώρος να επιλύονται τα ρουσφέτια τα ταξίματα και να ξεπληρώνονται προεκλογικά γραμμάτια. Αυτά ο δήμαρχος, μπορεί να τα λύνει στις σκοτεινές γωνιές και στα σκιερά κέντρα λήψεων άνομων – αν υπάρχουν – αποφάσεων.
ΤΕΛΟΣ επαναλαμβάνουμε ότι καταδικάζουμε την ενέργεια του πολίτη.
Όσο για την σχετική παράγραφο να θυμίσουμε στο μέσον ενημέρωσης ότι ο πολίτης δεν καταφέρθηκε κατά του θεσμού, αλλά κατά ενός πολίτη που του υποσχέθηκε ότι θα τον εξυπηρετήσει σε προσωπικό επίπεδο και όχι ως θεσμικός παράγοντας, σύμφωνα πάντοτε με τα γραφόμενα στον τοπικό τύπο και τις δικές μας πληροφορίες.
Γράφει συγκεκριμένα το εν λόγω μέσο ενημέρωσης :… «Και εννοείται πως οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρούνται και να μην συμφωνούν ή να έχουν τις δικές τους απόψεις για ένα ζήτημα που θεωρούν ότι τους ενοχλεί ή τους θίγει σε σχέση με την λειτουργία ενός οργανισμού ή φορέα και του εκπροσώπου του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν και το δικαίωμα να λειτουργούν με απειλητικό και βίαιο τρόπο. Άλλο διαφωνώ, άλλο αντιπαρατίθεμαι, άλλο απειλώ, άλλο χειροδικώ».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από πότε το ρουσφέτι είναι θεσμική λειτουργία;