Η ΚΑΡΙΟΚΑ ΤΟΥ ΄΄ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΄΄
Το ταξίδι μας στις γαστρονομικές λιχουδιές του Ζαχαροπλαστείου ΄΄ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΄΄ της κεντρικής πλατείας της ΞΑΝΘΗΣ σήμερα έχει να κάνει με τη ΄΄ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΄΄ του ALL STAR SWEET MEETING της επιχείρησης.
Για την παρασκευή του ΒRAND NAME της ΞΑΝΘΗΣ έχουμε σαν αρχή το σύνθημα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ( συνεργασία, συνδυασμένη δράση ).
Η πρώτη ύλη, το ΚΑΡΥΔΙ, ο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΚΑΡΠΟΣ παράγεται σε ιδιόκτητες καλλιέργειες.
Απαντώνται σε : ΘΑΛΑΣΣΙΑ – ΤΟΞΟΤΕΣ – ΠΑΣΧΑΛΙΑ.
Ποικιλίες ευγενικής καταγωγής, από τριαντακονταετίας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ΚΑΡΙΟΚΑΣ.
Σε αγαστή συνεργασία με κουβερτούρα ΙΟΝ, γλάσο βανίλιας, παντεσπάνι, βούτυρο κακάο, εμπειρία, αγάπη μεράκι 35 χρόνων, ολοκληρώνεται η παρασκευαστική ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
Προκύπτει εύπλαστο υλικό που σχηματοποιείται από τους παρασκευαστές.
Η μεγάλη, η ατομική ΚΑΡΙΟΚΑ σε κυκλική μορφή και οι μικρές του κιλού σε σχήμα ημικυκλίου.
Οι ΚΑΡΙΟΚΕΣ παραμένουν για 24 ώρες στη συντήρηση. Ενδεδειγμένη θερμοκρασία 7 – 8 βαθμοί Κελσίου.
Στη συνέχεια η τεχνολογία έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.
Κόβονται αυτόματα, επικαλύπτονται με κουβερτούρα, ψύχονται σε τούνελ 7 μέτρων.
Στην άκρη του τούνελ τις υποδέχεται μηχανή περιτυλίγματος ιαπωνικής κατασκευής.
Με τη σειρά της, τις παραδίδει σε άλλη μηχανή που τοποθετεί τις ετικέτες του Ζαχαροπλαστείου.
Σηματοδοτείται ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ ΛΗΞΗ.
Στα χρόνια πριν από την πανδημία όλα αυτά γινόντουσαν πολλές φορές παρουσία μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Η ΚΑΡΙΟΚΑ έγινε στη διαχρονική της πορεία ΜΥΘΟΣ.
Έγινε ΘΡΥΛΟΣ.
Η επίσημη αγαπημένη μικρών και μεγάλων.
Ερωτευμένων και όσων μέλλουν έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν.
Σε παραλλάσσουσες διαφοροποιήσεις πήρε το σχήμα και τη μορφή μύχιου πόθου για όποιον, όπως τη φαντάστηκε.
Στέλιος Αρσενίου