Αντίθετοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της ΑΜ-Θ με το ΦΕΚ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών
Φανερά αντίθετοι δηλώνουν στο enanews.gr οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Καβάλας-Ξάνθης-Έβρου σε συνεντεύξεις τους.
Αναστασία Αντωνίου (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας) : Δυστυχως φτασαμε παλι στο σημειο να χρειαζεται το εθνικο συστημα υγειας να καλυψουν θεσεις απο ιδιωτες γιατρους. Το 80% των ασθενων που πασχουν απο κορωνοιο αντιμετωπιζονται απο ιδιώτες γιατρούς. Είμαστε φυσικά κατά της επίταξης υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς. Θα έπρεπε να λυθεί το θέμα με προκηρύξεις μόνιμων θέσεων και σε αυτό φταίνε διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η οικονομική κρίση που περάσαμε. 20.000 γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό. Και έτσι όπως φαίνεται θα κλονιστεί πάρα πολύ το εθνικό σύστημα υγείας εάν θα καταφέρει η πολιτεία να το στηρίξει.
Αναστάσιος Καραδέδος (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης) : Η Επίταξη των γιατρών είναι μία ομολογία αποτυχίας. Ίσως είναι μία τελευταία ευκαιρία για το κράτος να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα, δηλαδή τους ίδιους τους εμβολιασμένους έτσι ώστε να τρέξουν άμεσα να κάνουν την τρίτη δόση ειδικά όσοι έχουν περάσει τους 5,5 μήνες. Θεωρούμε ότι είναι ένας εσφαλμένος τρόπος και παίρνει μία διαχείριση του φαίνεσθαι. Οι συνάδελφοι ιδιώτες δεν είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν περιστατικά κορωνοϊού και αποδυναμώνεται έτσι και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Θεωρώ ότι και οι ιδιώτες είναι ένα εθνικό σύστημα Υγείας. Εάν γίνει μόνο με τάξη μόνο τότε θα είναι ένα θετικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ανδρέας Παπανδρούδης (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Έβρου) : Είμαστε αντίθετοι στην επιστράτευση των γιατρών, πιστεύουμε όμως στην συστράτευση. Οι συνάδελφοι στην Πρωτοβάθμια διαχειρίζονται ήδη μεγάλο μέρος περιστατικών με κορωνοϊό. Από την άλλη μεριά υπήρχαν συνάδελφοι που οικειοθελώς έτρεξαν να βοηθήσουν και ξέρω αρκετά περιστατικά και στον Έβρο.