Κ. Μητσοτάκης: Ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ;
Επιτέλους μία Ελληνική Κυβέρνηση παραδέχτηκε δια του Πρωθυπουργού της ότι ο κρατικός μηχανισμός παρά τα φρου φρού και τα αρώματα, δεν είναι σε θέση να σταθεί δίπλα στον πολίτη και φυσικά αποδείχτηκε περίτρανα στην χιονόπτωση μέσα στην Αθήνα.
Είναι θλιβερή διαπίστωση το κράτος των Αθηνών να αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που περνούν οι πόλεις της Βορείου Ελλάδος όπως Η Κοζάνη, η Φλώρινα η Θεσσαλία και η Θράκη όταν τα καιρικά φαινόμενα εμποδίζουν την καθημερινότητα τους, όταν οι φυσικές καταστροφές διαλύουν τις παραγωγές, αποδεκατίζουν το ζωικό κεφάλαιο της Χώρας και οι ψαράδες αδυνατούν να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί γιατί τα Τουρκικά αλιευτικά συνοδεία του Τουρκικού Λιμενικού, το απαγορεύουν και ο κρατικός μηχανισμός σφυρίζει αδιάφορα.
Μπορεί κατά την διάρκεια της θεομηνίας τα μέλη των κρατικών φορέων να προστρέχουν γεμάτοι φιλότιμο για να στηρίξουν τους πολίτες και οι ανταποκριτές των υπουργείων (ΟΓΑ), μηχανικοί να καταγράφουν τις ζημιές, όμως η κεντρική Αθήνα σφυρίζει αδιάφορα και με την κακοκαιρία στο ζενίθ, κάποιοι συμπολίτες μας, μετά τον καταστροφικό σεισμό, μένουν ακόμη σε κοντέινερ και οι αγρότες περιμένουν τις αποζημιώσεις και όσων τα σπίτια κάηκαν ακόμη να τα στήσουν.
Με λίγα λόγια, έπρεπε η κακοκαιρία να φτάσει στην Αθήνα για να αντιληφθεί το κράτος ότι έξω από τις πόρτες των υπουργείων τους ακόμη και οι ίδιοι είναι στο έλεος του Θεού και του ανύπαρκτου Κρατικού Μηχανισμού.
Και το πιο σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του Πρωθυπουργού, ο οποίος σημειωτέων για τον κωρονοιό έκανε πάνω από πέντε διαγγέλματα, διαπίστωσε δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα ότι ήταν έντονη η κακοκαιρία και εμείς ως Μεσογειακό κράτος δεν είμαστε έτοιμοι. Αυτό είναι λυπηρό και σίγουρα δεν είναι δικαιολογία.
Όμως ο Πρωθυπουργός είπε κάτι πολύ σοβαρό και ελπίδα όλων είναι ο ίδιος και τα κυβερνητικά του στελέχη να το κατάλαβαν, να το εμπέδωσαν και να λάβουν τα μέτρα τους για χάρη του Ελληνικού Λαού. Ίσως το παρακάτω που είπε, τα φιλικά του μέσα να το πέρασαν στα «ψιλά» αλλά κατά την δική μας λογική είναι ίσως το πιο σημαντικό από όλα.
Είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός: Ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι διαχειρίζονται, όχι με ευκαταφρόνητο κέρδος, κρίσιμες υποδομές, έχουν υποχρεώσεις. Με πρώτη, να μπορούν να κρατούν το δρόμο ευθύνης τους ανοιχτό. Αυτό έγινε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Δυστυχώς, όμως, δεν έγινε στην Αττική Οδό. Και, όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Υποδομών, αποζημίωση θα υπάρξει και για όσους ταξίδεψαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ταλαιπωρήθηκαν άδικα.
Με λίγα λόγια, ο Πρωθυπουργός είπε ότι όλοι ιδιώτες που διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά δεν έκαναν την δουλειά τους.
Δηλαδή έπρεπε η Αθήνα να θαφτεί στο χιόνι για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι οι δρόμοι και μαζί με αυτούς οι σιδηρόδρομοι, το ρεύμα, οι τράπεζες που καταδυναστεύουν τον Ελληνικό Λαό, πρέπει να κάνουν σωστά την δουλειά τους και το κακό είναι ότι δεν μίλησε για έλεγχο, μίλησε για συντονισμό με τον κρατικό μηχανισμό.
Με ακόμη πιο λίγα λόγια, όταν πουλάς σαν κυβέρνηση σε ιδιώτες περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Λαού, θα πρέπει να θεσπίζεις τους όρους και τις προϋποθέσεις και όχι μόνο να ορίζεις τους όρους και τις προϋποθέσεις αλλά, ο ιδιώτης που διαχειρίζεται τους δρόμους των πολιτών, των ιδρώτα των πολιτών (τράπεζες) ΟΤΕ, ΔΕΗ, Λιμάνια και αεροδρόμια, θα πρέπει να ξέρει ότι όταν καταδυναστεύει τον πολίτη θα πληρώνει αδρά πρόστιμα ή θα εκπίπτει του δικαιώματος της διαχείρισης του αγαθού.
Έχουν όμως, οι Ελληνικές Κυβερνήσεις τα κότσια να πούνε όχι στους ιδιώτες «νταβατζίδες» των πολιτών;