Τά … “σχολιανά” μας Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Να ευχαριστήσουμε την Γενική Γραμματέα του δήμου Ξάνθης κ. Σοφία Ψωμά που ευγενέστατα δεν συμμετείχε στο άρθρο που ετοιμάσαμε για την εμπορική και ξενόφερτη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου της ζητήθηκε από την ΗΧΩ της Θράκης η θέση της και πόσο αυτή η γιορτή βοηθά την τοπική οικονομία.
Η κυρία Ψωμά ευγενέστατα, μας είπε ότι είχε συνεργασία με τον δήμαρχο και θα μας καλούσε σε πέντε λεπτά.
Από εκείνη την ώρα της επικοινωνίας μας πέρασαν 5000 λεπτά και μάλλον χάθηκε στα σοκάκια του χρόνου γιατί δεν επικοινώνησε με την ΗΧΩ.
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι ευγενέστατα απέφυγε να μιλήσει σε μη φιλικό μέσο ενημέρωσης του δημάρχου.Εύγε κυρία Γενική Γραμματέα. Προφανώς πήρες την σχετική εντολή.

Με μεγάλη μας χαρά συναντήσαμε τον Στέλιο Αρσενίου να απολαμβάνει το καφεδάκι του μετά της συζύγου στο Ράντζο Κυριακού και η χαρά μας ήταν διπλή γιατί ο Στέλιος κρατούσε στα χέρια του την ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ για την ενημέρωσή του. Ευχαριστούμε τον Στέλιο Αρσενίου για την στήριξη που δίνει στην εφημερίδα μας. Η οποία εφημερίδα παρά τον μικρό χρόνο ζωής στηρίζεται από τους Ξανθιώτες. Είναι γεγονός ότι είναι μία εφημερίδα η οποία είναι ανεξάρτητη και φιλοξενεί τους Ξανθιώτες ανεξάρτητα σε ποιόν πολιτικό χώρο είναι και σε ποιο επαγγελματικό χώρο δραστηριοποιούνται. Η εφημερίδα μας είναι ανεξάρτητη και θα παραμείνει ανεξάρτητη σε πείσμα κύκλων που θέλουν «χρωματισμένες» ακόμη και τις εφημερίδες. Η αρχή της ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ είναι ότι όλοι έχουν λόγω πλην των ακραίων και θα βαδίσει σε αυτά τα «χνάρια» όσο ο Θεός το θέλει και οι άνθρωποι της αγοράς που την στηρίζουν. Χρηματοδότες είναι οι άνθρωποι του μόχθου, οι επαγγελματίες και οι φίλοι. Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζουμε και εμείς με την σειρά μας, με βατό κοστολόγιο την αγορά.

Σοβαρότατες ενστάσεις προβάλλει ο επικεφαλής των «4» Σάββας Μελισσόπουλος για την προμήθεια ενός πανάκριβου κατ την γνώμη του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, όπου όπως λέει χαρακτηριστικά, αυτό το εκατομμύριο θα μπορούσε κάλλιστα να υποστηρίξει μελέτες και θα μπορούσε να επιτευχθεί μεγαλύτερο χρηματοδοτικό όφελος με μελέτες αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ και έφερε σαν παράδειγμα την ανατολική και την δυτική είσοδο της πόλης που δεν τιμά ιδιαίτερα και όσο για την κοινή πορεία των «4» από την όλη συζήτηση που προηγήθηκε με την «ΗΧΩ» αποτυπώθηκε το στίγμα ότι η συμπόρευση δεν είναι πρόσκαιρη και ότι σκοπός της συνεργασίας δεν είναι να ρίξουν τον Μ.Τσέπελη αλλά η επόμενη ημέρα της Ξάνθης με αυτούς στο τιμόνι της πόλης. Ο Σάββας Μελισσόπουλος δεν έκρυψε την αγωνία του για τον ολισθηρό κατήφορο που έχει πάρει η πόλη με τον Μ. Τσέπελη στο τιμόνι και καλεί τους Ξανθιώτες και ιδιαίτερα τους κατοίκους στον Αστικό Ιστό να στηρίξουν την προσπάθεια ανατροπής του Μ. Τσέπελη στις επερχόμενες εκλογές

Σαφέστατα και ο Μ. Φανουράκης υπεραμύνθηκε της επιλογής του δημάρχου Ξάνθης Μ. Τσέπελη για την προμήθεια του συστήματος ελέγχου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Οφείλω να ομολογήσω ότι ο Μ. Φανουράκης δεν μας έπεισε για την άμεση χρησιμότητα αυτής της επιλογής όμως, όσο και αν δεν μας άρεσε, με το σκεπτικό ότι σαν πόλη διανύουμε την περίοδο των ισχνών αγελάδων, είναι καθαρά μία πολιτική επιλογή και την ευθύνη έχει ο δήμαρχος. Πάντως καλό είναι πριν προχωρήσουν σε αυτήν την προμήθεια να ρωτήσουν και τους δημότες της Ξάνθης αν θέλουν να πληρώσουν μία πανάκριβη και σε πιλοτικό στάδιο εφαρμογή. Επίσης θα πρέπει να αντιληφθεί η δημοτική αρχή και αυτό ισχύει για την κάθε δημοτική αρχή ότι πρέπει να διαχειρίζεται τα χρήματα των δημοτών με περίσκεψη και φειδώ. Σαφώς και κάθε τι που θα ενισχύσει τα οικονομικά του δήμου είναι ευπρόσδεκτο όμως οι καιροί είναι χαλεποί και δύσκολοι και αυτό θα έπρεπε η διοίκηση του Μ. Τσέπελη να το αντιληφθεί. Δεν είναι δυνατόν ο μέσος Ξανθιώτης να στενάζει και να μην μπορεί να πληρώσει την ΔΕΗ ήτοι τα έσοδα του δήμου μέσω των δημοτικών τελών και ο δήμος να ξοδεύει απερίσκεπτα τα χρήματα των ανθρώπων που μετά βίας πληρώνουν τα τέλη. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προέκυψε μέσα από την συζήτηση με τον Σ. Μελισσόπουλο και τον αντιδήμαρχο οικονομικών είναι ότι αυτή η προμήθεια μαμούθ δεν αναρτήθηκε καν σε δημόσια διαβούλευση κάτι που κάνει ακόμη πιο μηστυριώδη τα πράγματα και βάζει στην διαδικασία τους Ξανθιώτες να σκεφτούν πράγματα που ίσως στην τελική, να μην τιμούν τα μέλη της διοίκησης και ο νοών νοείτω. Με πιο απλά λόγια μην δημιουργείς σκιές εκεί που δεν υπάρχουν και ο πρότερος βίος μετράει στην συνείδηση των Ξανθιωτών