Ουκρανία. Επόμενη μέρα για Κύπρο, Θράκη  και Ελλάδα

Οι μάχες μαίνονται στις περιοχές που επέλεξε ο Πούτιν όπου μέσα σε αυτές ο ΑΝΣΚ, είναι το Κίεβο και εκεί έχει μεταφέρει το κρίσιμο πεδίο του πολέμου, ο πρόεδρος της Ρωσίας σε μία προσπάθεια να ετοιμάσει την επόμενη μέρα για την Ουκρανία, με σκοπό να τοποθετήσει αρεστούς σε αυτόν κυβερνήτες οι οποίοι δεν θα επιτρέψουν στη Δύση να «σπείρουν» στα χωράφια της Ουκρανίας, κομμάτι από το μεγάλο «χωράφι» της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ουκρανία, που σύμφωνα με τον Πούτιν είναι «δικό» του χωράφι.

Ένα χωράφι που καλλιεργούσε η πρώην Σοβιετική Ένωση και που προσπάθησε να «σπαρθεί» από το ΝΑΤΟ και τις Δυτικές Οικονομίες και που ο Πούτιν, θεώρησε δίκαιο να παρέμβει.

Οι νεκροί και οι εκτοπισμένοι γέροι, νέοι και παιδιά, παράπλευρές απώλειες.

Παιγνίδια πολέμου λοιπόν στις πλάτες του λαού της Ουκρανίας και των ομοιοπαθών κρατών όπως Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Κριμαία και φυσικά η Κύπρος.

Για μία ακόμη φορά η Δύση με δάκρυα στα μάτια κατηγορεί την Ρωσία χαρακτηρίζοντας την ακραία και δεν κατηγορεί την Τουρκία που με το έτσι θέλω μπήκε στην Κύπρο και κρατά υπό κατοχή το 38% του νησιού και που φυσικά σιγά σιγά η «δημοκρατική και ευαίσθητη» Ευρώπη και Αμερική, αποδέχεται την διχοτόμηση και είναι θέμα χρόνου να γίνει αποδεκτή η «Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» και η μητέρα Ελλάδα, ανήμπορη, αδύναμη καταχρεωμένη μόνο και μόνο για να πληρωθούν τα πολιτικά γούστα της μεταπολίτευσης, παρακολουθεί – εξοπλίζεται – ξανά – χρεώνεται, για να παρακολουθεί, την στιγμή που η Άγκυρα «αλωνίζει» στην Θράκη με τους επίσημους πράκτορές της, ψευτομουφτήδες και πληρωμένους από το Ελληνικό Δημόσιο και ιδρώτα των Ελλήνων, βουλευτές και δημάρχους.

Μία Θράκη που σε αντίθεση με τις «Ανεξάρτητες Λαϊκές Δημοκρατίες της Ουκρανίας» που ζητούσαν την ένωση με την «μητέρα πατρίδα» Ρωσία συμμετέχοντας στο ένοπλο «αντάρτικο» κατά της Ουκρανίας ή της Ουκρανίας που ήθελε να επιβάλλει την «δημοκρατία» με τα όπλα και το αίμα.

Πόσο μακριά είναι όλο αυτό για να ανοίξει η «όρεξη» του Ερντογάν;

Ακούμε με μεγάλη προσοχή τους διάφορους αναλυτές μαϊντανούς της τηλεόρασης που σχεδόν αποκλείουν αυτήν την εξέλιξη στην Θράκη, εφησυχασμένοι προφανώς από τους πολιτικούς των Αθηνών που ενημερώνονται από τα ντόπια – Θρακιώτικα –  πολιτικά ανδρείκελα και που της λένε ότι στην Θράκη βαίνουν όλα καλώς, αρκεί οι ίδιοι να είναι στην εξουσία, παραβλέποντας το καζάνι που βράζει και που το Κόσοβο και η Ουκρανία δεν είναι καθόλου μα καθόλου μακριά από την πραγματικότητα.

Βέβαια όλα αυτά θα πάρουν σάρκα και οστά όταν το DEP  θα μπει στην Ελληνική Βουλή, που κάποιοι στην Αθήνα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους βάλουν, στο όνομα της πολύς δημοκρατίας.

Η μόνη και μεγάλη διαφορά με τους Ρωσόφιλους του Κρεμλίνου στην Ουκρανία είναι ότι σε εκείνες της «Λαϊκές Δημοκρατίες» ο πόλεμος και το αντάρτικο μαίνονταν, ενώ στην Θράκη, Χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν και προκόβουν ειρηνικά αναμεταξύ τους και θα πονέσει πολύ η προσπάθεια των ακραίων μισθοσυντήρητων της Άγκυρας και της αδιαφορίας της Αθήνας να σπάσει αυτή η γαλήνη.

Το μόνο που θα κρατήσει όρθια την Θράκη είναι η συνέχιση της ειρηνικής συνύπαρξης και το κλείσιμο των αυτιών στις παρεμβάσεις του Προξενείου και να αυξηθεί η πίεση στην Αθήνα, για  να κατανοήσει το πρόβλημα και να επιβάλλει την ισονομία και ισοπολιτεία όπως αξίζει στην Θράκη.

Διαφορετικά, το αίμα θα πνίξει την Θράκη και θα είναι άδικο.