Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης και ειδικότερα στο πλαίσιο του Άξονα 1: Διδασκαλία-Μάθηση-Αξιολόγηση υλοποιήθηκε το Σχέδιο Δράσης «Ερευνώντας και εξερευνώντας την Πάλια Πόλη της Ξάνθης του 19ου αι. μέχρι το πρώτο τέταρτο του 20ού αι.» πραγματοποιήθηκε στο αύλειο χώρο του σχολείου εικαστική έκθεση από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου.

Κατά τη διάρκεια εκπόνησης του Σχεδίου Δράσης οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου μαζί με την υπεύθυνη ομάδα των καθηγητών του Άξονα 1 επισκέφτηκαν την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, όπου περιηγήθηκαν στα σοκάκια της, τραβήχτηκαν διάφορες φωτογραφίες από τα αρχοντικά της Παλιάς Πόλης κι ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές σχετικά με την ιστορία της Παλιάς Πόλης. Στη συνέχεια απεικόνισαν εικαστικά σε σκίτσα, αναβιώνοντας μέσα από τις δημιουργίες τους, την ιστορία της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Στη δράση αυτή οι μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου ανέπτυξαν δραστηριότητες, όπως κριτική σκέψη, επικοινωνία, συνεργασία, αυτογνωσία, ενσυναίσθηση, δημιουργικότητα, έρευνα κι επαφή με την πολιτισμική παράδοση και ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις του Σχεδίου Δράσης.

 

Η υπεύθυνη ομάδα των καθηγητών/τριών, που πλαισίωσε τη δράση αυτή αποτελούνταν από την εκπαιδευτικό κ. Νεμπιέ Χασάνογλου (ΠΕ08-Εικαστικός), η οποία ως ειδικός στο μάθημα των Εικαστικών βοήθησε με την τεχνική της καθοδήγηση τους μαθητές και τις μαθήτριες να απεικονίσουν παραστατικά την Παλιά Πόλη της Ξάνθης και από τους εκπαιδευτικούς κ. Σεβήμ Καδή (ΠΕ02-Φιλόλογο), κ. Αϊσέ Σαλήμ (ΠΕ03-Μαθηματικό), κ. Ιρφάν Μπαϊράμ (ΠΕ03-Μαθηματικό) και τον Συντονιστή της Δράσης κ. Κωνσταντίνο Ζωγραφόπουλο (ΠΕ02-Φιλόλογο), οι οποίοι βοήθησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες να γνωρίσουν την τοπική ιστορία της Πάλιας Πόλης της Ξάνθης.