Η ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Πρώτες αντιδράσεις;

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Ξάνθη και σύμφωνα με τον ΜΑΧΗΤΗ έχουμε τις πρώτες επίσημες αντιδράσεις.

Ο Γιάννης Μπούτος θα φύγει από Την παράταξη του Μ. Τσέπελη με προορισμό την Περιφέρεια.

Παλιά στελέχη από την παράταξη του Δημαρχόπουλου, την παράταξη του Μ. Τσέπελη και των «4», ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι αν ο Στράτος Κοντός αποφασίσει να μπει στον τοπικό πολιτικό στίβο – εμείς δεν έχουμε επίσημη δήλωση καθόδου – θα τον ακολουθήσουν και ήδη κάποιοι κάνουν τις πρώτες επαφές με τους δικούς τους πυρήνες προκειμένου να ακολουθήσουν τον Στράτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο Στράτος Κοντός μπει στην διαδικασία να ζητήσει σταυρό από τους Ξανθιώτες, θα είναι ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος που έχει κολλήσει πραγματικά «ένσημα»,  και συνεργάζεται με όλες τις κοινωνικές ομάδες και άρα είναι γνώστης της καθημερινότητας.

Η «ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» σε συζητήσεις με νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την πόλη, βγάζει το συμπέρασμα ότι είναι πολλοί αυτοί που θα ακολουθήσουν το κάλεσμά του.

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ

Το μεγαλύτερο κύμα των αναταράξεων στο άκουσμα και μόνο της είδησης ότι υπάρχει πιθανότητα να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος ο Στράτος Κοντός, χτύπησε την διοίκηση του Μ. Τσέπελη.

Ξεκινώντας κανείς από τα φιλικά μέσα ενημέρωσης του δημάρχου, καταγράφει μία ελαφρά αποστασιοποίηση και είναι η πρώτη φορά στα τελευταία 3 χρόνια που δεν ξεκίνησαν τον αηδιαστικό πόλεμο αποδόμησης του αντιπάλου του Μ. Τσέπελη, όπως γίνεται με τους μέχρι τώρα πολιτικούς του αντιπάλους.

Οι λόγοι είναι προφανείς. Ο Μ. Τσέπελης, έχουμε την αίσθηση, ότι θεωρεί τον εν δυνάμει πολιτικό του αντίπαλο, να υπερτερεί του εαυτού του.

Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι ο Μ. Τσέπελης και η «ομάδα διοίκησης» όποια και αν είναι αυτή, γνωρίζει ότι ο εν δυνάμει νέος δήμαρχος, θα ελέγξει μέχρι «κεραίας» όλες τις δαπάνες του δήμου.

Αυτό είναι λογικό από μόνο του, να φέρει τις ανάλογες αναταράξεις και στην όποια σύμπνοια υπήρχε μεταξύ τους.

Παρακολουθώντας κανείς την συμπεριφορά του δημάρχου και της ηγετικής του ομάδας εδώ και ένα μήνα περίπου που συζητείται το όνομα του Στράτου Κοντού στα αυτοδιοικητικά, καταγράφει στα πρόσωπά τους, μία νευρικότητα που δεν περνά απαρατήρητη από τους … παρατηρητές τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταγράφεται από τους «τσιλιαδόρους» του Μ. Τσέπελη κάθε κίνηση και λόγος του ιδίου του Στράτου Κοντού και φυσικά του στενού του περιβάλλοντος, ανεξάρτητα αν οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του πιθανού υποψηφίου δημάρχου, κινούνται απλά για να συνεχίσουν την δουλειά τους και εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά του πολιτικού συστήματος Τσέπελη με το στενό περιβάλλον του πιθανού υποψηφίου δημάρχου.

Ο Στράτος Κοντός και το στενό του περιβάλλον, σε αντίθεση με τον δήμαρχο Τσέπελη και το στενό του περιβάλλον, συνεχίζουν κανονικά την δουλειά τους και δεν επιδίδονται στο κυνήγι του σταυρού μέσα από εφήμερες πολιτικές σχέσεις και διαπλοκές.

Δυστυχώς για τους Ξαθιώτες, ο δήμαρχος και το περιβάλλον του  από την πρώτη ημέρα εκλογής τους, αντί να ασχοληθούν με την πόλη, ασχολήθηκαν με την προεργασία για την επανεκλογή τους.

Τέλος, μπορεί να μην έχουμε σαφή δήλωση καθόδου στον πολιτικό στίβο από τον Στράτο Κοντό, όμως, στο άκουσμα του ονόματός του, ένας μικροπανικός και αναταράξεις ήδη αγγίζει τις νυν παρατάξεις που απαρτίζουν το τοπικό πολιτικό σκηνικό.

Βέβαια, αυτό θα φέρει την ανάλογη συσπείρωση στις παρατάξεις, αλλά θα αποδεσμεύσει τις υγιώς σκεπτόμενες πολιτικές μονάδες τις απαρτίζουν.

Σαφώς και θα απελευθερώσει και κάποια “λαμόγια” που «μυρίστηκαν» εξουσία και όλο και θα «διπλαρώσουν τον Στράτο Κοντό για να τον «στηρίξουν».

Εδώ θα χρειαστεί από τον ίδιο, αν αποφασίσει την κάθοδο του στον δήμο, σωστό χειρισμό και σοβαρό έλεγχο για το ποιόν αυτών που θα τον πλαισιώσουν.

Βήμα λοιπόν στους νέους αλλά και οι παλαιοί χρειάζονται. Αρκεί κανείς να τους ελέγχει. Οι παλιές καραβάνες τις πολιτικής που πιθανών θα πλαισιώσουν τον Στράτο Κοντό μπορεί να προσθέσουν, αλλά και να φρενάρουν την πολιτική του πορεία.