Γιατί το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν αξιοποιεί τις εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις προκειμένου να στεγάσει τις οικογένειες των στρατιωτικών και αν δεν μπορεί λόγω κόστος επισκευής  να επιδοτεί το ενοίκιο των σπιτιών.

ΝΙΟΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ

Το αιώνιο πρόβλημα της στέγασης των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών στην επικράτεια της ΑΜΘ προβάλλει με αναφορά της κατόπιν του εγγράφου της Ένωσης των Στρατιωτικών στην Δράμα και σε όλη την περιφέρεια η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Καβαλιώτη Ν. Παναγιωτόπουλο που δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζει το οξύ πρόβλημα στέγασης των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στην Θράκη και τα νησιά.

Το δυστύχημα για τις οικογένειες των αξιωματικών είναι ότι ό υπουργός Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλος, παρόλο που η καταγωγή του είναι από την Καβάλα και πιστεύουμε γνωρίζει από πρώτο χέρι το οξύ και διαχρονικό πρόβλημα στέγασης των στελεχών του στρατού που μετακινούνται εννοείται μαζί με τις οικογένειες τους, παρόλα αυτά το Υπουργείο του, ενώ υπάρχουν εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις διάσπαρτες στην επικράτεια της περιφέρειας δεν τις αξιοποιεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι λυπηρό στον 21ο αιώνα να δίνεις εντολή μετακίνησης του Στρατιωτικού για υπηρεσιακές ανάγκες και ορθά, αλλά  να μην λαμβάνεις υπόψη της ανάγκες της οικογένειάς του.

Με επιστολή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.), από τις 11 Μαΐου 2022, τονίζει το θέμα της στέγασής τους, ένα σημαντικό και διαχρονικό πρόβλημα που απασχολεί τους στρατιωτικούς, οι οποίοι υπηρετούν στις Μονάδες που εδρεύουν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, αλλά και εν γένει τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που μνημονεύονται στον «Κανονισμό Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών-Υπαξιωματικών (ΣΟΑ-ΣΟΜΥ), Φ.910/6/129344/2005 Απόφαση ΥΕΘΑ – ΦΕΚ Β΄ 519», ), δε λαμβάνεται, επί της ουσίας, υπόψη το οικογενειακό εισόδημα.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ., αφού έλαβε και επεξεργάστηκε μια σειρά από προτάσεις των μελών της και με γνώμονα πάντα το συμφέρον του συνόλου του προσωπικού, καθώς και την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων, τις καταθέτει μέσω της επιστολής της, προκειμένου να συμβάλει από την εφαρμογή τους, όπως υποστηρίζει, στη δικαιότερη κατανομή των υπαρχόντων στρατιωτικών οικημάτων.