Αυτά τα θέματα έπρεπε να είναι λυμένα – Οι φοιτητές πρέπει να τρώνε όλοι
Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση των φοιτητών της Ξάνθης που αφορά την όχι και τόσο δωρεάν σίτιση τους και μαύρες σκέψεις περνούν από το μυαλό μου και πιστεύω το μυαλό του κάθε σκεπτόμενου πολίτη.
Αλήθεια εν έτη 2022 που οι άνθρωποι έφτασαν στον Άρη, εμείς ως κοινωνία ασχολούμαστε με το αν οι φοιτητές, το επιστημονικό μέλλων της Χώρας, θα φάει με προϋποθέσεις ή όχι;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;
Δεν γνωρίζουμε περισσότερα και λεπτομέρειες για τον τρόπο που σιτίζονται οι φοιτητές μας, η ελπίδα του αύριο, απλά, θέλουμε οι φοιτητές μας να τρώνε όλοι είτε κατάγονται από φτωχές οικογένειες είτε από πλούσιες.
Είναι αδιανόητο οι φοιτητές αντί να ασχολούνται με την επιστημονική τους εκπαίδευση να πρέπει να κινητοποιούνται για το αυτονόητο. Δηλαδή το φαγητό την στιγμή που το σπάταλο κράτος, χαλά δισεκατομμύρια σε έργα χωρίς έργα, υπηρεσίες χωρίς υπηρεσίες και ενδιάμεσα θησαυρίζοντες εργολάβους.
Εκτιμώ ότι όλοι οι πολίτες της Ξάνθης θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των φοιτητών για ένα και μόνο λόγο.
Γιατί πρέπει όλοι οι φοιτητές να τρώνε.
Το πώς, είναι ευθύνη του σπάταλου κράτους και του πανεπιστημίου και αν δεν φτάνουν τα κονδύλια, τα ίδια τα πανεπιστήμια να απαιτήσουν από το σπάταλο κράτος αυξημένα κονδύλια ή να διαχειρίζεται καλύτερα τα υπάρχοντα κονδύλια για να τρώνε οι φοιτητές χωρίς αστερίσκους και όχι ο κάθε πρύτανης για να τα έχει καλά με τους υπουργούς να λειτουργεί ως οσφυοκάμπτης.
Αλήθεια, μέσα στα βιβλία και τις πρακτικές που διδάσκουν οι καθηγητές του πανεπιστημίου, δεν βρήκαν κάποιο κεφάλαιο που να μιλάει για την στήριξη των ανθρώπων που θέλουν να σπουδάσουν αλλά είχαν την ατυχία να προέρχονται από αδύναμες οικογένειες;
Ποιος οικονομικά άνετα φοιτητής θα έκανε κινητοποίηση για το πιάτο το φαγητό;
Τέλος, κάθε χρόνο ακούμε από τους διαφόρους υπουργούς και καρεκλοκένταυρους παρεπιδημούν τες των κρατικών ταμείων να λένε, ότι η παιδεία κόστισε τόσα δις στον προϋπολογισμό και τόσο κοστίζει ο κάθε φοιτητής.
Αλήθεια, πόσα από τα κονδύλια για την σπουδή, την συντήρηση του τρόπου διδασκαλίας και φυσικά την ψυχική και σωματική συντήρηση των νέων μας καταλήγουν στους ίδιους τους φοιτητές είτε σαν εκπαίδευση είτε σαν συντήρηση; (Εννοείτε ότι συμπεριλαμβάνεται η στέγαση και η τροφή).
Τα υπόλοιπα προφανώς πέφτουν σε «λακκούβες» όπως των δρόμων της Ξάνθης, τύπου εργολάβου φυσικού αερίου
Κάποιοι πρέπει να συνέλθουν. Οι φοιτητές να μαθαίνουν την επιστήμη τους τουλάχιστον χορτάτοι. Αυτό εκτιμώ ότι το σπάταλο κράτος είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.