Τελικά ο Χ. Μέτιος είναι ΝΔ ή τον ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα;

Την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα την δίνουν οι πράξεις του Χ. Μέτιου.

Μετά την απόφαση Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου (ΝΔ) για την επιλογή του πρώην Υπουργού του ΓΑΠ Σωκράτη Ξυνίδη στη θέση του αντιπροέδρου του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο Χ. Μέτιος δίνει το στίγμα της ΝΔ του Μητσοτάκη που κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν έχει καμία σχέση με την ΝΔ που όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν.

Μία λογική εξήγηση είναι ότι η μεταγραφή του Ξυνίδη και παλαιότερα του Σιμιτζή σε πόστα που στην ηθική πολιτική θεωρεία, ανήκουν στα στελέχη της ΝΔ, έχει το πράσινο φως από τα κεντρικά του κόμματος.

Ο Σ. Ξυνίδης δεν είναι ένα τυχαίο πολιτικό πρόσωπο που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και άρα ο Χ. Μέτιος πήρε το πράσινο φως από τα κεντρικά, στην βάση πάντοτε ότι ο περίγυρος του Κ. Μητσοτάκη στηρίζει τον Περιφερειάρχη.

Η ανάγνωση είναι προφανής. Δεν κάνεις «ανοίγματα» σε άλλους πολιτικούς χώρους που μέχρι πρότινος ήταν πολιτικοί αντίπαλοι αν δεν νοιώθεις τον φόβο της αποτυχίας στις επερχόμενες εκλογές.

Άρα ο Χ. Μέτιος, βλέπει την αποτυχία του να επικρατήσει στις επερχόμενες εκλογές και προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά, αδιαφορώντας για την διακυβέρνηση της Περιφέρειας.

Αυτό εννοείται δεν το λέμε εμείς αλλά οι πράξεις του.

Όσο για τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ στην Περιφέρεια που αποδέχονται τις συμπεριφορές του Περιφερειάρχη και ισχυρού πολιτικού άνδρα της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, μάλλον αυτομόλησαν από την ΝΔ, στην ΝΔ του κ. Μέτιου.