Επισκέπτονται την Θράκη μόνο όταν γίνει το κακό

ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΑΔΙΑ, ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Και ξαφνικά η Αθήνα θυμήθηκε το δάσος της Δαδιάς και φυσικά τον Έβρο που σε άλλες περιπτώσεις τον θυμάται μόνο προεκλογικά και κάθε τέσσερα χρόνια.

Πυρκαγιά στην Δαδιά και ένα «τσούρμο» υπουργών, παραυπουργών και παρατρεχάμενων βρέθηκε στον τόπο που καιγόταν ψυχή και σώμα και αντί να πιάσουν από μία μάνικα να βοηθήσουν στο έργο της πυροσβεστική, της Αστυνομίας και του Στρατού, έδιναν ανταπόκριση στα μεγάλα και καλοπληρωμένα από τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού πλυντήρια συνειδήσεων  στα Δελτία Ειδήσεων θαρρείς και του Αθηναίου τηλεθεατή του καιγόταν καρφάκι αν καίγεται ο Έβρος.

Ναι είναι λυπηρό που οι υπουργοί επάνω στον πόνο των Εβριτών έμαθαν ότι  στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στην Δαδιά, έχουμε ένα Εθνικό Πάρκο, πολύτιμο και χρυσοφόρο αν … η Αθήνα το γνώριζε πριν πιάσει η φωτιά αλλά δυστυχώς, το έμαθε την ώρα της φωτιάς και φυσικά η εντολή για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ήταν δώρο άδωρο για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή η εντολή έπρεπε να δοθεί πολύ πριν καεί το δάσος, κινδυνεύσουν περιουσίες και άνθρωποι στην περιοχή.

Είναι λυπηρό την ώρα που οι πυροσβέστες αγκομαχούσαν με κίνδυνο της ζωής τους να σώσουν την πολύτιμη περιουσία του Ελληνικού Λαού, οι υπουργοί αντί να ψάξουν λαγούμι να κρυφτούν, να βγαίνουν στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και να λένε μπούρδες.

Έλεγαν μπούρδες γιατί η παρουσία τους στον τόπο που ψυχορραγεί η ψυχή των Θρακιωτών, δεν προσέθεσε απολύτως τίποτε. Απεναντίας ενίσχυσε το αίσθημα αδικίας των Εβριτών και γενικότερα των Θρακιωτών.

Κακά τα ψέματα αν χαθεί η Θράκη από τους λαθρομετανάστες του Ερντογάν, οι υπουργοί των Αθηνών και τότε θα βγαίνουν στο «γυαλί» και με κροκοδείλια δάκρυα θα κλαίνε για την κακή τύχη της Θράκης.

Ενώ όμως όταν ήταν και είναι υπουργοί, δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να θωρακίσουν  την Θράκη από οποιονδήποτε κίνδυνο, εσωτερικό ή εξωτερικό.