Όχι Ζειμπέκ στην αναδιάρθρωση των Μουφτειών.

-Γενάτε θέμα προσωπικής πολιτικής του επιβίωσης

 

Με το βλέμμα στους μειονοτικούς κύκλους, ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου (;) Ζειμπέκ Χουσείν που μέχρι προχθές κυκλοφορούσε «αλλά μπρατσέτα» με τον πρώην Τούρκο Πρωθυπουργό στην Ξάνθη κάνοντας το «πολιτικό του κομμάτι», ήρθε στην Βουλή για να εκφράσει την προσωπική του αντίθεση σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των μουφτειών της Θράκης έχοντας κατά νου ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, μάλλον βάζει εμπόδια στην εύκολη έως τώρα εκλογή του.

Χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο, μίλησε για προσπάθεια χειραγώγησης των μειονοτικών ψήφων κάτι βέβαια που προκαλεί τον γέλωτα λησμονώντας ότι ο ίδιος, πολλές φορές τους  χρησιμοποίησε για να εκλεγεί.

Με λίγα λόγια, ο κ. Ζειμπέκ μίλησε για σκοινί στου κρεμασμένου το σπίτι.

Μάλιστα χρησιμοποίησε τα γνωστά και έωλα επιχειρήματα, λέγοντας ότι δεν προηγήθηκε κοινωνικός διάλογος, δεν έγινε διαβούλευση με την μειονότητα και σκοπός του νομοσχεδίου είναι η κυβέρνηση να βάλει «χέρι» στην Βακουφική Περιουσία.

Επίσης κατέθεσε την άποψη και εδώ ίσως, είναι το λεπτό σημείο και στο οποίο αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο, ότι οι λεγόμενοι ιμάμηδες του ψευτομουφτή θα προσπαθήσουν να μποϋκοτάρουν την διαδικασία συμμετοχής στη συμβουλευτική επιτροπή, στην οποία θα προβλέπεται να συμμετέχουν δέκα ιμάμηδες, στέλνοντας το σχετικό μήνυμα στην κυβέρνηση και εννοείτε στους ψηφοφόρους του.

Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Ζειμπέκ ανέφερε: «Νομίζω ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή είναι εξαιρετικά μικρή, ενώ υποεκπροσωπούνται οι Ιμάμηδες ως οι άμεσα αρμόδιοι θρησκευτικοί λειτουργοί. Ενώ συμπεριλαμβάνονται μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα αρρένων της Μουφτείας. Έτσι θα έπρεπε να συμπεριληφθούν όλοι οι ενεργοί Ιμάμηδες των Τεμένων». Σαφώς και απέκρυψε το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός ιμάμηδων συντηρούμενοι οικονομικά από εξωγενής οικονομικούς παράγοντες, «ουρές» του ψευτομουφτή, επιθυμούν την εκλογή του μουφτή δια ανατάσεως των χειρών όπως ακριβώς επιθυμεί η Άγκυρα, αλλά προφανώς, αυτό λησμόνησε να το πει και ότι η Άγκυρα μέσα στα τεμένη τους χρησιμοποιεί ως αιχμή του δόρατος για να περάσει την διχαστική εξωτερική της πολιτική στους πολίτες της Θράκης ανεξάρτητα της θρησκείας τους.

Τέλος για να γίνει αντιληπτό ότι το νομοσχέδιο κινείται στην σωστή κατεύθυνση ο κ. Ζειμπέκ επικαλέστηκε την σύμπνοια του ΣΥΡΙΖΑ με τα λεγόμενα του και καλυμμένος από την κομματική του ομπρέλα, καταψήφισε το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι υπάρχει σύγχυση της διάκρισης των λειτουργιών και της θρησκευτικής ελευθερίας.

Με λίγα λόγια ενώ στην Τουρκία οι μουφτήδες απλά με απόφαση της πολιτείας διορίζονται, ο κ. Ζειμπέκ κρίνει την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε σύγχυση και δεν πράττει αυτό που θέλει το Τουρκικό ΥΠΕΞ στην Θράκη.

Μάλλον ο κ. Ζειμπέκ δεν ζει στην Θράκη και δεν πείρε χαμπάρι ότι η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας είναι να βάλλει «χέρι» στην εσωτερική λειτουργία της Θράκης.

Μάλλον ο κ. Ζειμπέκ βρίσκεται σε σύγχυση και απόγνωση, ενώ πλέον με το νομοσχέδιο, μπαίνουν δικλείδες ασφαλείας για την μέχρι τώρα εύκολη εκλογή του από μερίδα κατευθυνόμενων ψήφων.