Πόρτο Λάγος ο εθελοντισμός σε πρώτο πλάνο

Πολύς ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου του  Πόρτο-Λάγος για τον καθαρισμό του αλσυλλίου στην είσοδο του χωριού. Ένα δάσος σήμα κατατεθέν της κοινότητας που έχριζε παρέμβασης και αυτή πραγματοποιήθηκε με πρόσημο τον εθελοντισμό.

Αρκεί βέβαια όλο το θέμα να μην μείνει σε αυτή τη προσπάθεια και να υπάρχει συνεχείς επαγρύπνηση για την προστασία και τον καθαρισμό του αλσυλλίου και που σίγουρα δεν λύνεται με μία ημέρα φωτογραφιών το όλο θέμα.

Η πολιτεία να ξεκαθαρίσει σε ποιόν ανήκει και ποιος έχει την υποχρέωση προστασίας και καθαρισμού.

Είναι βέβαιο ότι εφ όσον μπήκε στο στόχαστρο του Συλλόγου, τα μέλη και ο πρόεδρος του δεν θα το αφήσουν να υποβαθμιστεί και άλλο στο πέρασμα του χρόνου.

Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του προέδρου Αργύρη Προμύρα στα κοινωνικά δίκτυα

«Είμαι περήφανος σήμερα γέμισε η ψυχή μου στην πάνω την φωτογραφία εγώ 30 χρόνια πίσω να μαζεύω σκουπίδια πάνω σε ένα φορτηγάκι με τους φίλους μου  στο δασάκι και στις κάτω τα παιδιά μου και η νεολαία του χωριού μού που πολλές φορές θα κάτσω μαζί τούς παρέα και θα πούμε ότι το περιβάλλον είναι η αυλή μας το σπίτι μάς και  το σεβόμαστε γιατί εδώ θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Όπως έχω πολλές ακόμα φωτογραφίες από σήμερα με τα παιδιά του χωριού μού που βοήθησαν στην δράση».