Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑ
ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ
Είναι λογικό η Άγκυρα αφού βλέπει μετά και το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Αθήνας να χάνει το πλεονέκτημα στον αέρα και στην θάλασσα παρόλη την υπεροπλία που διαθέτει, τα πράγματα είναι «ίσα βάρκα ίσα πανιά» όμως το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος δεν πρέπει να λησμονεί ότι η Τουρκία έχει παράδοση στην αμυντική βιομηχανία και μοιραία αναπτύσσει και θα αναπτύσσει οπλικά συστήματα ικανά να δώσουν το «πρώτο χτύπημα» στην Ελλάδα ή να αποκρούσουν τυχών αεροπορικές επιδρομές με βαλλιστικούς πυραύλους.
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Πατριωτική Ένωση, καλό θα είναι η πολιτεία να λάβει υπόψη της αυτές τις επισημάνσεις.
Η Άγκυρα έδωσε προσφάτως ένα νέο δείγμα των επιτευγμάτων της πολεμικής της βιομηχανίας, με τη δοκιμή ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου, του Ταϊφούν, που έχει βεληνεκές 560 χλμ. και πιθανόν πολύ περισσότερο.
Ο νέος πύραυλος ενισχύει το Τουρκικό βαλλιστικό οπλοστάσιο, που περιλαμβάνει και άλλους πυραύλους Τουρκικής κατασκευής, όπως ο Γιλντιρίμ Ι, βεληνεκούς 150 χλμ., Γιλντιρίμ ΙΙ πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς, Μπόρα , βεληνεκούς 300 χλμ., το ρουκετοβόλο Κασίργκα, βεληνεκούς 120 χλμ.
Πριν μερικές εβδομάδες, η Άγκυρα παρουσίασε και το πρωτότυπο ενός νέου επιθετικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, του Κιζίλ Ελμά, για το οποίο ισχυρίζεται ότι θα έχει υπερηχητικές ταχύτητες, ραντάρ ΑESA, χαρακτηριστικά χαμηλής ορατότητας και υψηλή ικανότητα μεταφοράς πυραύλων αέρος – αέρος και αέρος – εδάφους.
Εκτός από τα παραπάνω, η Άγκυρα επιδίδεται γενικότερα σε μια φρενήρη προσπάθεια αναπτύξεως πάσης φύσεως όπλων, από θερμοβαρικούς πυραύλους, μη επανδρωμένα υποβρύχια σκάφη, μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας και μικρά υποβρύχια για χρήση από τις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι αιωρούμενα και γενικότερα σύγχρονα πυρομαχικά, βλήματα Πυροβολικού και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Συνοπτικά, οι Τουρκικές προσπάθειες διαμορφώνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την Τουρκική πλευρά στους παρακάτω τομείς:
α. Βαλλιστικοί πύραυλοι
β. Μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη
γ. Σύγχρονα πυρομαχικά, περιλαμβανομένων αιωρουμένων πυρομαχικών και θερμοβαρικών όπλων
δ. Συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών, όπως το σύστημα Κοράλ και το εξειδικευμένο κατασκοπευτικό σκάφος Ουφούκ.
Τα παραπάνω συστήματα είναι κατάλληλα για τη διεξαγωγή όχι μόνο ορθόδοξου, αλλά και υβριδικού πολέμου.
Η Άγκυρα, ειδικότερα με τους βαλλιστικούς πυραύλους και τα μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη, μπορεί ν’ αναλάβει επιχειρήσεις πρώτου μαζικού πλήγματος και επιχειρήσεις κορεσμού.
Η Ελληνική πλευρά δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά την ανάπτυξη των Τουρκικών αυτών δυνατοτήτων, που δημιουργούν νέες και νέου τύπου απειλές, που αντιπροσωπεύουν σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα. Η εμπειρία του πολέμου στην Ουκρανία δίνει μια εικόνα του ρόλου που διαδραματίζουν σ ΄αυτόν οι βαλλιστικοί πύραυλοι, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα σύγχρονα πυρομαχικά.
Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση:
- Να συνειδητοποιήσει τονκίνδυνο που αντιπροσωπεύει για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας το Τουρκικό πλεονέκτημα στους παραπάνω τομείς και να λάβει κατεπειγόντως μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του, με άμεσες προμήθειες, στο μέτρο που αυτό επιβάλλεται.
- Να δώσει τη δέουσα προσοχή στην ανάπτυξη της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, που είναι συνυφασμένη με τη μακροπρόθεσμη αμυντική στήριξη της χώρας, αλλά και την τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη .
Είναι αδιανόητο να παραμείνει η χώρα, χωρίς μια σοβαρή αμυντική τεχνολογική ανάπτυξη, που να περιλαμβάνει τους τομείς, στους οποίους υστερεί έναντι της Τουρκίας και οι οποίοι αναφέρθηκαν παραπάνω.
Η Πατριωτική Ένωση επισύρει επίσης την προσοχή στα μη συμβατικά και ανορθόδοξα όπλα και συστήματα, στα οποία επενδύει, με μεγάλη σπουδή, η Τουρκική πλευρά και καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να προετοιμασθούν και να εξοπλισθούν κατάλληλα για την αποτροπή οποιουδήποτε αιφνιδιασμού της χώρας.