Ο Μ. Τσέπελης, η Βιομηχανική μας κληρονομιά και οι ημερίδες αυτοπροβολής

Δεν ξέρω πόσο τον ενδιαφέρει τον δήμαρχο της Ξάνθης η Βιομηχανική κληρονομιά και ειδικότερα τα περίφημα καπνομάγαζα που ρημάζουν στην κυριολεξία απροστάτευτα και χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση αλλά στην παρουσία του σε ημερίδα που οι επιστήμονες οργάνωσαν, έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ένα μακροσκελέστατο Δελτίο Τύπου όπου αν κάποιος που δεν γνωρίζει την 35ετή πολιτική πορεία του δημάρχου Ξάνθης (Δεν πήρε ακόμη σύνταξη, θέλει λέει ακόμη μια πενταετία), θα βγάλει το συμπέρασμα ότι πράγματι ενδιαφέρεται για την βιομηχανική μας κληρονομιά.

Να σημειώσουμε ότι η μερίδα οργανώθηκε στο «Π» όπου το μισό κτίσμα είναι έτοιμο να καταρρεύσει και όχι μόνο να καταρρεύσει αλλά να πάρει και ζωές ανυποψίαστων συμπολιτών μας αν συμβεί το κακό.

Μάλιστα είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον του δημάρχου που η τελευταία φωτιά παραδίπλα από το «Π» σε καπναποθήκη, την άφησε κουφάρι, έτοιμη να πέσει και να σακατέψει κόσμο, δεν εισηγήθηκε στον ιδιοκτήτη ή στις αρμόδιες υπηρεσίες να το γκρεμίσουν και απλά για να μην έχει ευθύνες έκλεισε τον δρόμο που οδηγεί στο ΚΤΕΛ και ησύχασε ρίχνοντας έτσι την ευθύνη στους δημότες που αν περάσουν από τον δρόμο κακό του κεφαλιού τους. Αυτός μια φορά προειδοποίησε και είναι εν τάξη.

Επίσης είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρων του που τα μισά κτίσματα, περιουσία των Ξανθιωτών όπως το acrobat από την αδιαφορία του ρημάζει αναξιοποίητο στο κέντρο της πόλης όπως και τόσα άλλα ακίνητα, περιουσιακά στοιχεία των Ξανθιωτών έχουν γίνει μόνιμοι κάτοικοι οι νυχτερίδες και οι αράχνες.

Όσο για τον 1ο Παιδικό σταθμό απέναντι από το Αμοιρίδιο που παραμένει κλειστό για άγνωστους λόγους ταλαιπωρώντας γονείς και αφήνοντας ένα περιουσιακό κομμάτι του Ξανθιώτικου λαού – φιλέτο- αναξιοποίητο και μετά, προσπαθεί να μας πει ότι ξαφνικά τον έπιασε κρίση συνειδήσεως για την βιομηχανική μας κληρονομιά.

Καλό το παραμύθι αλλά έχει δράκο